tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΓΙΑΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΡΕΠΠΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ;

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΡΕΠΠΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ;

Είναι αλήθεια ότι προκάλεσε αίσθηση αυτή η έρευνα που έκανε η «Public Issue» για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή», μέσα από την οποία αξιολογούνται οι Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά, αίσθηση προκάλεσαν τα χαμηλά ποσοστά του Δημήτρη Ρέππα.
Αρχικά, να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μία πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, σε δείγμα 846 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω, η οποία έγινε το διάστημα 18-21/01/2010. Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 24/01/2010.
Τα θέματα της έρευνας:


  • Αναγνωρισιμότητα των Υπουργών της Κυβέρνησης
  • Αξιολόγηση των Υπουργών της Κυβέρνησης
  • Αξιολόγηση των Κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, 2003 - 2010
  • Αξιολόγηση των Υπουργών της Κυβέρνησης κατα ψήφο στις Β2009
  • Καλύτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σήμερα
  • Καλύτερο στέλεχος της ΝΔ σήμερα
Όλα αυτά τα στοιχεία, εκτός από την «Καθημερινή» δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα της Public Issue (http://www.publicissue.gr/).
Πάμε στα στοιχεία της έρευνας. Στεκόμαστε σε τρία σημεία:
  • Στην ερώτηση για το πώς βαθμολογείτε τους σημερινούς Υπουργούς της Κυβέρνησης, για τη δουλειά που κάνουν στα Υπουργεία τους, σε μία κλίμακα από το 1 ως το 10, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας εμφανίζετε στην τελευταία θέση με «5,7»!!!
  • Στην ίδια ερώτηση, αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2009, κατατάσσουν τον Ρέππα προτελευταίο με βαθμολογία «6,8», ισοβαθμώντας ουσιαστικά με τον Παμπούκη (Υπουργό Επικρατείας).  
  • Τέλος, στην ίδια ερώτηση, όσοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές του 2009, κατατάσσουν τον Ρέππα στην προτελευταία θέση, δίνοντας του βαθμό «4,9» (κάτω από τον μέσο όρο), όσο βαθμολόγησαν δηλαδή και τον Παμπούκη.

Ύστερα από όλα αυτά, προκύπτει το ερώτημα: Για ποιο λόγο ο Ρέππας βαθμολογείται τόσο χαμηλά για τις επιδόσεις του στο Υπουργείο Υποδομών; Η αλήθεια είναι ότι ο Ρέππας βρίσκεται σε αυτή τη θέση πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για να μπορέσει να πει κάποιος ότι έχει κάνει σημαντικό έργο ή αντίθετα να πει ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα.
Βέβαια, η έγκριτη εταιρεία δημοσκοπήσεων έκανε μία έρευνα και αποτύπωσε την άποψη που έχει ο κόσμος τη δεδομένη χρονική στιγμή για όλους τους Υπουργούς. Αυτό ισχύει τώρα. Σε έξι μήνες μπορεί να έχουν αλλάξει τα δεδομένα.
Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο Ρέππας ναι μεν είναι ένας πολύ επικοινωνιακός άνθρωπος, παρά ταύτα όμως δεν είναι από εκείνους τους πολιτικούς οι οποίοι βρίσκονται από το πρωί μέχρι το βράδυ σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο, μόνο και μόνο για να αυξήσει τη δημοτικότητα του.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα: Για τον Ρέππα, θα ήταν πολύ ανησυχητικά αυτά τα στοιχεία, εάν δεν είχαν γίνει εθνικές εκλογές, μόλις πριν από 3 μήνες, όταν και ο λαός της Αρκαδίας τον εξέλεξε πρώτο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία. Και όλοι ξέρουν ότι τη μεγαλύτερη σημασία έχει το αποτέλεσμα των εκλογών και τίποτα άλλο. Ο Ρέππας λοιπόν επανεκλέχτηκε πρώτος βουλευτής και μάλιστα πρόσφατα.
Επίσης, θα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό για τον ίδιο αν στοιχεία κάποιας έρευνας έδειχναν ότι ειδικά οι Αρκάδες τον βαθμολογούν τόσο χαμηλά. Διότι, έχει σίγουρα κάποια σημασία το πόσο σε βαθμολογούν οι Έλληνες πολίτες, όμως ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει πως σε βαθμολογούν οι πολίτες της δικής σου εκλογικής περιφέρειας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter