tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΝΟΥΡΙΑ;

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΝΟΥΡΙΑ;



Όλο και πιο έντονα ακούγεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ η άποψη ότι η Κυνουρία πρέπει να γίνει ένας Δήμος, με το σχέδιο «Καλλικράτης». Ουσιαστικά, μιλούν για συνένωση των σημερινών Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου, Τυρού και της κοινότητας Κοσμά. Δεν πρόκειται να θέσω –αυτή τη στιγμή – θέμα για το που θα είναι η έδρα αυτού του Δήμου, αν τελικά γίνει... Αν δηλαδή θα είναι στο Άστρος ή στο Λεωνίδιο. Δεν «αγγίζω» το θέμα αυτό, γιατί είναι πρόωρο. Αν και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις…
Το θέμα όμως είναι: 

Τι κοινό έχουν η Βόρεια με τη Νότια Κυνουρία; Εσείς βλέπετε να έχουν επαφή οι κάτοικοι του Άστρους με τους κατοίκους του Λεωνιδίου; Ξέρετε πολλούς Αστρινούς να πηγαίνουν στο Λεωνίδιο και πολλούς Λεωνιδιώτες να πηγαίνουν στον Άστρος για τον «άλφα» ή «βήτα» λόγο; Ούτε καν δρόμος της προκοπής δεν υπάρχει που να ενώνει τις δύο περιοχές. ..
Γιατί μήπως οι κάτοικοι του Κοσμά έχουν επαφές με το Άστρος ή ακόμα και με το Λεωνίδιο; Άλλωστε, οι ίδιοι λένε ότι ή θα μας αφήσετε κοινότητα (που δεν γίνεται..) ή στείλτε μας στη Λακωνία!
Την υπόθεση αυτή θα τη βρούμε μπροστά μας. Θυμηθείτε το …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter