tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ! (Η ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ;)

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ! (Η ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ;)

Ευτυχώς, που βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, γιατί νομίζαμε ότι ζούμε σε … άλλον πλανήτη! Όταν έχει καεί η μισή Αρκαδία πριν από τρία καλοκαίρια, μαζί με την μισή Πελοπόννησο (και όχι μόνο) και η Κυβέρνηση προωθεί σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «Προστασία δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής», τότε τι να υποθέσεις;
Όχι, ότι πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν κάτι, αλλά αντί για να φέρουν ένα σχέδιο νόμου για όλες τις καμένες περιοχές της Ελλάδας, ετοίμασαν νομοθετική παρέμβαση μόνο για την Αττική!!!
Τι να πεις και τι να γράψεις τώρα; Γι’ αυτό έκανε καλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και πήρε κάποια στιγμή το λόγο μέσα στη Βουλή και τους είπε: 

«Και επειδή το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που συζητούμε αναφέρεται στις καταστροφικές πυρκαγιές –όπως προανέφερα στις πυρκαγιές του 2009- μόνο της Βορειοανατολικής Αττικής, εγώ ρωτώ, γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον όλος ο Νομός Αττικής που, επίσης, είχε στο ίδιο χρονικό διάστημα καταστροφικές πυρκαγιές; Η υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχει την ανάγκη μίας προστασίας; Η Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Χαλκιδική δεν έχουν καεί; Και όχι μόνο. Θεωρείτε, δηλαδή, πιλοτικό το σχέδιο νόμου για τις συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και θέλετε να δείτε πρώτα τα αποτελέσματα της εφαρμογής σ' αυτό το τμήμα της χώρας και μετά στο σύνολο της επικράτειας;»
Υ.Γ. Αυτά που είπε η Αμμανατίδου, όφειλαν να πάνε στη Βουλή και να τα πουν οι βουλευτές Αρκαδίας. Ακόμα τους περιμένουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter