tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: 6 ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

6 ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!!

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές ασχολούμαστε με άλλα θέματα και ξεχνούμε τους μικρούς δημότες αυτής της πόλης. Ξεχνούμε δηλαδή ότι στην Τρίπολη και τα γύρω δημοτικά διαμερίσματα οι παιδικές χαρές είναι σε άθλια κατάσταση. Ξεχνούμε να προβάλλουμε ότι ένας γονιός δεν μπορεί να πάρει το παιδί του ή τα παιδιά του και να τα πάει σε μία παιδική χαρά για να παίξουν. Και δεν το κάνει, γιατί δεν θέλει να διακινδυνεύσει την σωματική ακεραιότητα τους. Γιατί – κακά τα ψέματα- η κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες παιδικές χαρές κρύβει πολλούς κινδύνους.
Υπάρχει όμως μία εξέλιξη σε αυτό τον τομέα, που μόνο ως θετική μπορεί να κριθεί.. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε, ο Δήμος Τρίπολης έχει έτοιμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπλαση των παιδικών χαρών στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης. Και για το λόγο αυτό, έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων για την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου. Στο Δήμο θεωρούν ότι οι παιδικές χαρές αποτελούν σημεία ζωτικής σημασίας για τους δημότες της πόλης μας. Ότι είναι οι χώροι στους οποίους επιτελείται το παιχνίδι των παιδιών, αποτελούν σημεία συνάντησης και αναψυχής και προάγουν με τον δικό τους τρόπο τον ποιότητα και τον πολιτισμό της πόλης.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο βασικός στόχος του Δήμου Τρίπολης είναι η παρέμβαση στους χώρους αυτούς να γίνει σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφαλείας και τις νόμιμες προδιαγραφές  ώστε οι δημότες της πόλης και τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς άφοβα και χωρίς να τους δημιουργούνται προβλήματα επικινδυνότητας . Οι αναπλάσεις γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κοτσιάνης έχει ζητήσει  την στήριξη και την βοήθεια των δημοτών για την διατήρηση σε καλή κατάσταση των χώρων αυτών, αφού αποτελούν δική τους περιουσία.       
Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει και αυτές οι οποίες θα ακολουθήσουν είναι:
  • Στην ανάπλαση και συντήρηση των πάρκων της πλατείας Άρεως περιλαμβάνεται και η ανάπλαση της παιδικής χαράς που βρίσκεται το τρένο.
  • Πραγματοποιήθηκε η ανάπλαση της παιδικής χαράς στην πλατεία Καννέλου Δεληγιάννη (Ταμπάκικα). Απομακρύνθηκαν τα παλιά επικίνδυνα όργανα και στην θέση τους τοποθετήθηκαν νέα, τα οποία είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανόνες ασφαλείας.
  • Πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων οργάνων στην παιδική χαρά της δεξαμενής και της πλατείας Φιλικών.
  • Δημοπρατήθηκε το έργο «Συντήρηση & Επισκευή Παιδικών Χαρών του Δ. Τρίπολης» , προϋπολογισμού 100.000 Euro. Το έργο περιλαμβάνει την απομάκρυνση των παλαιών επικίνδυνων οργάνων, τοποθέτηση νέων οργάνων τα οποία θα πληρούν τους κανόνες ασφαλείας, τοποθέτηση νέων καθιστικών σωμάτων, νέων κάδων απορριμμάτων και φύτευση νέων φυτών. Αφορά 2 παιδικές χαρές,  της Μεταμόρφωσης στην οδό Σαχτούρη   και του άλσους του 3ου δημοτικού στην οδό Αριστοφάνους. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου είναι 3 μήνες. Το έργο αυτό βρίσκεται στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναπλάσεων παιδικών χαρών, πλατειών και χώρων πρασίνου το οποίο εκτελείται από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης.
  • Ανατέθηκε η ανάπλαση της παιδικής χαράς στο δ. δ. Σκοπής  του Δήμου Τρίπολης. Το έργο θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση των παλιών επικίνδυνων οργάνων και στην θέση τους θα τοποθετηθούν νέα, τα οποία θα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανόνες ασφαλείας. Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης φυτεύσεις δέντρων και θάμνων στον συγκεκριμένο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter