tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΣΤΑ … ΜΟΥΓΚΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ! – ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΑ … ΜΟΥΓΚΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ! – ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

20 Ιανουαρίου 2010. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Αρθούρος Ζερβός έρχεται στην Αρκαδία. Πηγαίνει στη Μεγαλόπολη, συναντιέται με τους εργαζομένους του εργοστασίου, μιλά με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και μετά έρχεται στην Τρίπολη και κάνει μία σύσκεψη στην Περιφέρεια (παρουσία βουλευτών, Περιφερειάρχη, Νομάρχη, Δημάρχων κλπ).
Ο Ζερβός βγαίνει από την Περιφέρεια και κάνει διάφορες δηλώσεις του στυλ «θα φτιάξουμε φωτοβολταϊκό και «θα προχωρήσουμε την μονάδα φυσικού αερίου». Επίσης, η ΔΕΗ Α.Ε. εκδίδει μία ανακοίνωση στην οποία επαναλαμβάνει (πάνω – κάτω) τα ίδια.
1.2.2010. Η ΔΕΗ Α.Ε. προχωρά στο κλείσιμο των δύο παλιών λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης!!! Προφανώς, αυτό … ξέχασε να μας στο πει ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, όταν κατέβηκε στην Αρκαδία. (Μήπως το είπε όμως σε κανέναν τοπικό παράγοντα, όταν μας επισκέφθηκε;)
Δεν είναι όμως περίεργο; 

Έρχεται ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, δεν λέει κουβέντα για αυτή την υπόθεση και λίγες ημέρες μετά κλείνει τις δυο μονάδες της Μεγαλόπολης!
Γιατί άραγε έγιναν όλα στα … μουγκά; Πως γίνεται η ΔΕΗ να κλείνει τις παλιές μονάδες και να μην το έχει ανακοινώσει; Πως είναι δυνατόν να έχει δεσμευθεί η ΔΕΗ ότι οι μονάδες θα κλείσουν όταν συμπληρώσουν 20.000 ώρες λειτουργίας (περίπου στο τέλος του 2010- αρχές 2011) και να τις κλείνει πρόωρα και απροειδοποίητα;
Μία άλλη παράμετρος αυτής της ιστορίας αφορά τους εργαζομένους. Κλείνουν δύο μονάδες της Μεγαλόπολης. Οι εργαζόμενοι εκείνοι που δούλευαν σε αυτές τις μονάδες, τι θα γίνουν; Ποιο θα είναι το αντικείμενο τους;
Μία πρώτη πληροφόρηση αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν να μην μετακινηθεί κανένας και το υπάρχον προσωπικό να χρησιμοποιηθεί ως προσωπικό ασφαλείας αυτών των μονάδων.
Είναι αλήθεια πάντως ότι τα τελευταία 24ωρα στη Μεγαλόπολη υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων για το τι τους … ξημερώνει, μετά το κλείσιμο των δύο παλιών λιγνιτικών μονάδων.
Υ.Γ. Χθες, ο ραδιοφωνικός σταθμός Megalopoli fm μετέφερε πληροφορίες ότι το κλείσιμο των δύο μονάδων ενδεχομένως να σχετίζεται με σχέδια της ΔΕΗ ότι θα δημιουργήσει χώρο διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων στη Μεγαλόπολη. Ακούστηκε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται στη Μεγαλόπολη να πάνε και τα αστικά απόβλητα !!!
Υ.Γ.2: Ο Βαγγέλης Γούργαρης (παλιός συνδικαλιστής της ΔΕΗ) έλεγε χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να μπουν ιδιώτες παραγωγοί ενέργειας στη Μεγαλόπολη και για να χωρέσουν αυτοί πρέπει να φύγουν οι υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες και προέβλεψε ότι όλα αυτά μάς οδηγούν σε ένα λεκανοπέδιο χωρίς εργαζομένους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter