tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Μεγαλόπολη!

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Μεγαλόπολη!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ    
Τρίπολη  2 - 2 - 2010

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 ένας εργαζόμενος την ώρα του μεροκάματου, σε μηχάνημα έργου (Γερανός) που εκτελούσε την εργασία του, τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά.
Ο άτυχος εργαζόμενος εργαζόταν στην Εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», η οποία εκτελεί εργασίες στο Δίκτυο της Διανομής στο χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγ/λης (Ψαθί).

Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, η απουσία λήψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία από τους εργοδότες σε συνδυασμό με τον πλημμελή έλεγχο για την εφαρμογή της νομοθεσίας από τους ελεγκτικούς φορείς (ΣΕΠΕ - ΙΚΑ - Ε.Μ.Ν.Ε, κ.λ.π), στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων αντεργατικών πολιτικών στους χώρους εργασίας συντελούν στην εκδήλωση των εργατικών ατυχημάτων.
    
Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να λάβουν άμεσα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, για την αποτροπή των κινδύνων και την προστασία της ζωής των εργαζομένων.
Να μην αποτελούν οι χώροι εργασίας καθημερινή παγίδα θανάτου.

                          Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ζητά:

·        Την πλήρη διερεύνηση  των αιτίων του παραπάνω ατυχήματος και την λήψη μέτρων σε κάθε υπεύθυνο.
·        Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.                                                    

Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και η τήρηση των μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους εργαζόμενους και το συνδ. κίνημα.

Το  Γραφείο  Τύπου

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Υπουργείο Εργασίας - Δ.Ε.Η - ΙΚΑ - Σ.ΕΠ.Ε - Ε.Μ.Ν.Ε -Μ.Μ.Ε                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter