tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ!!!

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ!!!

Διαβάσατε, ακούσατε και είδατε τις προηγούμενες ημέρες ρεπορτάζ για την επίσημη τελετή εγκατάστασης των πρώτων Πρυτανικών Αρχών και Καθομολόγησης Διδακτόρων, Μεταπτυχιακών και Πτυχιούχων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αυτή ήταν η λαμπερή εικόνα του Πανεπιστημίου μας.
Είναι όμως τόσο ωραία και … λαμπερά τα πράγματα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου; Δεν είναι έτσι. Και δεν το λέμε εμείς. Το λένε εκείνοι οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τα μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο. Και δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους φοιτητές.
Ευτυχώς, που υπάρχουν κι αυτοί, γιατί σε λίγο θα μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά! 

Η φοιτητική παράταξη «Αριστερή Ενότητα» έδωσε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει το καθημερινό πρόγραμμα ενός φοιτητή το οποίο ισχύει από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Πανεπιστημίου (2002) μέχρι και σήμερα (2010).
Εκεί γράφουν λοιπόν ότι δεν υπάρχει λεωφορείο για να τους πάει μέχρι το Πανεπιστήμιο και αναγκάζονται να πληρώσουν ταξί, ότι ζητούν μία βεβαίωση από τη γραμματεία του Πανεπιστημίου και την παίρνουν με μία εβδομάδα καθυστέρησης, «καθώς το προσωπικό της γραμματείας στο σύνολο του είναι ήδη απολυμένο και απλήρωτο», ότι υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση, ότι οι αίθουσες είναι μικρές και «αναγκάζεσαι να κάτσεις όρθιος» (!!!), ότι ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο είναι χωρίς φώτα και πεζοδρόμιο, ότι καθυστερούν να πάρουν τα βιβλία τους, ότι υπάρχουν υψηλά ενοίκια για την ενοικίαση μιας γκαρσονιέρας και ότι αναγκάζονται να εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ ανασφάλιστοι για ένα μεροκάματο, «για να πληρώσεις για “δωρεάν” σίτιση, στέγαση και μεταφορά...»

Η «Αριστερή Ενότητα, αφού συγχαίρει όλους του πτυχιούχους φοιτητές και τις οικογένειές τους , αναφέρει ότι «αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτή την παρέμβαση μια τέτοια μέρα, γιατί η μοναδική περίπτωση να βρούμε κάποιους από τους υπεύθυνους είναι μόνο στις φιέστες και στις γιορτές που στήνει κάθε τόσο η Διοικούσα Επιτροπή του πανεπιστημίου μας (μιας και κανείς ποτέ τους δεν αξιώθηκε να έρθει έστω και μία μέρα στο πανεπιστήμιο). Επίσης επιλέξαμε αυτή την μέρα να μάθουν όλοι οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι (γονείς, φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, πολίτες της Τρίπολης) κάποια πράγματα για το πανεπιστήμιο.»
Και συμπληρώνει ότι «η διορισμένη από το υπουργείο Παιδείας, Διοικούσα Επιτροπή, ενώ πρωταρχικό και κύριο μέλημα της θα έπρεπε να είναι η επίλυση των βασικών λειτουργιών του πανεπιστημίου (σίτιση, στέγαση, μεταφορές, μόνιμη πρόσληψη καθηγητών και διοικητικού προσωπικού, κτήρια κ.α.), το μόνο της άγχος είναι η καλύτερη εφαρμογή κάθε νόμου της σημερινής κυβέρνησης σε μια κατεύθυνση υποβάθμισης και κατάργησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Γι' αυτό, άλλωστε, ενώ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διανύει πλέον το 8ο έτος λειτουργίας του, τα προβλήματα αντί να επιλύονται συνεχώς πολλαπλασιάζονται.»
Και προσθέτουν ότι, «για ακόμα μια χρονιά, πέραν της ανύπαρκτης φοιτητικής μέριμνας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την απόλυση του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του πανεπιστημίου. Μια ενέργεια που οδηγεί στην παράλυση του πανεπιστημίου αν αναλογιστεί κανείς τον ρόλο του προσωπικού μέσα σε αυτό (λειτουργία γραμματείας, βιβλιοθήκης, εργαστηρίων κτλ). Σε συνδυασμό με την διαρκή καθυστέρηση μονιμοποίησης διδακτικού προσωπικού και την μη πρόσληψη συμβασιούχων καθηγητών για την πλήρη διεξαγωγή των μαθημάτων, μπορούμε να πούμε ότι το πανεπιστήμιο, δυστυχώς, υπολειτουργεί.»
Σημαντική παρέμβαση από την «Αριστερή Ενότητα». Όλο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στο ιστολόγιο http://arentripoli.blogspot.com/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter