tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Θα ασχοληθεί η Υπουργός Περιβάλλοντος με το Άλσος Αγίου Γεωργίου;

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Θα ασχοληθεί η Υπουργός Περιβάλλοντος με το Άλσος Αγίου Γεωργίου;


  ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ 

«Στις παρυφές της πόλης μας, υπάρχει εδώ και 70 χρόνια ένα πανέμορφο και  ειδυλλιακό Άλσος,  το γνωστό σε όλους μας Άλσος Αγίου Γεωργίου.
          Με το Άλσος αυτό έχουμε συνδέσει τις πιο χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Είναι ο μοναδικός πνεύμονας πράσινου της πόλης μας, αλλά και ο μοναδικός τόπος αναψυχής και άθλησης όλων μας, ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου.
          Αυτό το καταπληκτικό σε ομορφιά και χρησιμότητα Άλσος έχουν βάλει στο μάτι τα τελευταία χρόνια κάποιοι και με διάφορους τρόπους επιδιώκουν να το μετατρέψουν σε οικόπεδα.
          Πρόσφατα έχουν  προσφύγει στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή χαρακτηρισμού των εκτάσεων 18 Μαζικοί Φορείς και Σύλλογοι της πόλης μας που αντιστέκονται στα σχέδια αυτά και θέλουν το Άλσος να παραμείνει πράσινο.
          Ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της οργανωμένη περίφραξη με σταθερή βάση (πακτωμένους με τσιμέντο σιδηροδοκούς) εμποδίζοντας τη διέλευση πάσης φύσεως επισκεπτών του Άλσους, αλλά και αποκόπτοντας από τη συνεχόμενη και ενιαία έκταση του Άλσους τμήμα 6.500 τ.μ περίπου.

                                             Ζ Η Τ Α Μ Ε


          Την παρέμβαση όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών για την προστασία και διαφύλαξη της ακεραιότητας του συγκεκριμένου Άλσους, σε έκταση όση είναι ήδη 70 και πλέον ετών, ως επίσης την διατήρηση του χαρακτήρα της έκτασης αυτής ως Δάσους αφού είναι καλυμμένη σε ποσοστό 100% από πεύκα ηλικίας ενός μέχρι 70 ετών. 
                                      ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΖΗΤΑΜΕ

          Την παρέμβαση της Υπουργού Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Μπιρμπίλη, που την διακρίνουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες στην άσκηση των καθηκόντων της, ως επίσης και την παρέμβαση όλων των πολιτικών κομμάτων για την αποτροπή κάθε εχθρικής πράξης σε βάρος του ενιαίου αυτού χώρου πρασίνου που είναι χώρος αναψυχής και άθλησης των συμπολιτών μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter