tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ο Αρκαδικός προχώρησε στην 9η μεταγραφή του Ενισχύθηκε αποκτώντας τον σέντερ Νεοφυτίδη

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο Αρκαδικός προχώρησε στην 9η μεταγραφή του Ενισχύθηκε αποκτώντας τον σέντερ Νεοφυτίδη

Ο Αρκαδικός συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο μεταγραφικό παζάρι της Α2 κατηγορίας, αφού απόψε προχώρησε στην 9η φετινή του μεταγραφή βάζοντας στη… μηχανή του ένα ακόμα «καγκουρό» μετά τον Στήβεν Λέβεν.
Ο χαρακτηρισμός «καγκουρό» γίνεται διότι ο περί ου ο λόγος Λευτέρης Νεοφυτίδης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1986 στην Αδελαίδα της Αυστραλίας και ως εκ τούτου δικαιολογείται απόλυτα το προσωνύμιο αυτό.
Ο Νεοφυτίδης, έχει ύψος 2.08, αγωνίζεται στη θέση του σέντερ και πρόκειται για έναν πολύ δυνατό παίκτη, που μπορεί να βοηθήσει στις μάχες της ρακέτας και να προσφέρει κυρίως στην άμυνα και στα ριμπάουντ, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς αν δεν έχει ευκαιρία στην επίθεση δεν θα σκοράρει
Άλλωστε τα ποσοστά του Νεοφυτίδη πλησιάζουν το 60% στα δίποντα στην Α2 κατηγορία και σίγουρα αυτό το ποσοστό μαρτυράει το πόσο μπορεί να βοηθήσει στην επίθεση και στις προσπάθειες που θα πάρει.
Ο Νεοφυτίδης έχει αγωνιστεί στην Α1 κατηγορία με τη φανέλα της Ολύμπια Λάρισας, στην Α2 κατηγορία με τη φανέλα της Ν. Ήστ, του ICBS (όπου ήταν συμπαίκτης των Σιζόπουλου, Σιβορότκα), το Ρέθυμνο και της Ολύμπιας, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία, ενώ στο ξεκίνημα της καριέρας του αγωνίστηκε στον Αρίωνα Πτολεμαίδας.
Ο Νεοφυτίδης χαρακτηρίστηκε από το ξεκίνημα της καριέρας του ως ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ και αυτό αποδεικνύεται από τις συμμετοχές του στις εθνικές ομάδες εφήβων και νέων ανδρών.
Ο Νεοφυτίδης στο πέρασμα του από τις εθνικές ομάδες μετράει 44 συμμετοχές και μεταξύ αυτών, δύο φορές αγωνίστηκε στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την εθνική εφήβων και νέων ανδρών, σημειώνοντας συνολικά 142 πόντους.
Ο πρώτος του αγώνας ήταν με αντίπαλο την ομάδα της Σχολή Ντράζεν Πέτροβιτς στις 31 Ιανουαρίου 2003 στην Ματσεράτα, όπου η εθνική μας ομάδα κέρδισε με το εντυπωσιακό 132-46, με τον νυν σέντερ του Αρκαδικού να σημειώνει 8 πόντους.
Ο τελευταίος του αγώνας ήταν με την εθνική νέων ανδρών με αντίπαλο τη Λιθουανία, όταν στις 23 Ιουλίου 2006 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σμύρνης η εθνική μας ηττήθηκε 78-82, με τον σέντερ του Αρκαδικού να σημειώνει 4 πόντους.
Ο Νεοφυτίδης ήταν συμπαίκτης ενός πρώην παίκτη του Αρκαδικού, του Δημήτρη Καραδολάμη, στο All-Star παιχνίδι των Ελπίδων του 2007 στη Λαμία, σε μία από τις ξεχωριστές κλήσεις στην καριέρα του όντας ένας από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.
Στο Ρέθυμνο την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας ο Νεοφυτίδης είχε την εξής στατιστική: 114 πόντους σε 27 αγώνες με 46% στις βολές και 57% στα δίποντα, ενώ ακόμα είχε 51 ριμπάουντ, 12 ασίστς, 7 κλεψίματα και 3 κοψίματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter