tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ … ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ … ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!


Η χθεσινή ημέρα ουσιαστικά ολοκλήρωσε –σε πολύ μεγάλο βαθμό- το προεκλογικό … πάζλ για τις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου! Αυτό συνέβη ουσιαστικά, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις στις οποίες προέβησαν (με διαφορά μισής ώρας) ο Πέτρος Τατούλης και ο Δημήτρης Δράκος.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο Τατούλης «ανέβασε» ένα κείμενο στο ιστολόγιο του (blog) και μέσα από αυτό ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Μισή ώρα μετά, δόθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου από το Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο ο οποίος με τη σειρά του ξεκαθάρισε ότι «κατεβαίνει» Περιφερειάρχης.
Με αυτές τις δύο υποψηφιότητες έχει διαμορφωθεί σχεδόν στο σύνολό του το προεκλογικό σκηνικό για τις περιφερειακές εκλογές. Είναι όμως απορίας άξιο ότι ενώ επικρατεί αυτός «οργασμός» εξελίξεων, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι … εξαφανισμένο!
Φαίνεται ότι στο κυβερνών κόμμα δεν είναι έτοιμοι να προβούν σε ανακοινώσεις, ενώ δεν δείχνουν καμία ιδιαίτερη .. πρεμούρα να πουν ποιο πρόσωπο θα στηρίξουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό μπορεί να σημαίνει: 
Είτε να μην έχουν καταλήξει σε ποιον θα δώσουν «χρίσμα»… 
Είτε να έχουν αποφασίσει να μην κατεβάσουν «δικό τους» υποψήφιο Περιφερειάρχη..
Σ’ αυτή τη δεύτερη περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει διακριτικά την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, κάτι που φημολογείται εδώ και μήνες. «Χρίσμα» δεν πρόκειται να ανακοινώσει και η στήριξη θα σημαίνει ουσιαστικά τη συμμετοχή κάποιων γνωστών πράσινων στελεχών από τους πέντε νομούς της περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης και της Αρκαδίας, στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου …

ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Πέτρος Τατούλης: Πρόκειται για μία πολύ ισχυρή υποψηφιότητα η οποία θα διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Δεν πρόκειται για μία κομματική παρουσία στις εκλογές. Άλλωστε, ο Τατούλης έχει αποχωρήσει προ πολλού από τη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει καμία υποχρέωση και καμία εξάρτηση από κόμματα και κομματικούς παράγοντες. Αυτό είναι ένα χαρτί το οποίο θα παίξει πολύ δυνατά στην προεκλογική περίοδο. Στο ψηφοδέλτιο του θα έχει πρόσωπα από σχεδόν όλους τους πολιτικούς χώρους, μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι γνωστά στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ..
«Χρίσμα» δεν έχει ζητήσει από κανέναν. Δεν αποκλείεται να στηριχθεί διακριτικά από το ΠΑΣΟΚ.

Δημήτρης Δράκος: Είναι άλλη μία δυνατή υποψηφιότητα για τις περιφερειακές εκλογές. Πρόεδρος όλων των Νομαρχών (ΕΝΑΕ) και εν ενεργεία Νομάρχης Μεσσηνίας. Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει και επίσημα ότι θα τον στηρίξει. Στο παρελθόν, έχει ασχοληθεί ενεργά με θέματα τα οποία σχετίζονται άμεσα και με την Αρκαδία, όπως τα έργα στον δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στην τοπική κοινωνία δεν είναι τόσο δημοφιλής, όσο ο Πέτρος Τατούλης, αλά είναι βέβαιο ότι μέχρι το Νοέμβριο, θα τον έχουν μάθει άπαντες στην Αρκαδία…

Νίκος Γόντικας: Πρόκειται για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ. Είναι ένα σημαντικό στέλεχος του Κομμουνιστικού κόμματος, με μεγάλη εμπειρία, η υποψηφιότητα του οποίου δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις περιφερειακές εκλογές. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, οικονομολόγος και δημόσιος υπάλληλος (εφοριακός). Στο ΚΚΕ θεωρούν οι η εκλογή στελεχών τους στην περιφέρεια θα αποτελέσει –μεταξύ άλλων- «ένα γερό φράγμα στην πολιτική του μνημονίου, των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστηρίζουν τον αντιλαϊκό μονόδρομο».

«Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά»: Πρόκειται για μία κίνηση η οποία προσφάτως έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο διακήρυξής της. Τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μίας Ανεξάρτητης  Αυτοδιοικητικής Κίνησης  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπέρ της διαμόρφωσης της Πελοποννησιακής πράσινης ατζέντας. «Εμείς οι πολίτες πρέπει να δημιουργήσουμε με κοινή προσπάθεια έναν ολοκληρωμένο, οικολογικό και κοινωνικά δίκαιο σχεδιασμό για την Πελοπόννησο του σήμερα αλλά και του αύριο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Θ. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ: Υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανακοινώσει και η «Χρυσή Αυγή». Υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι ο Σαμπαζιώτης Θεόδωρος. Στη «Χρυσή Αυγή» λένε ότι η κάθοδος τους στις προσεχείς εκλογές είναι αναγκαία, διότι «οι συγκεκριμένοι νομοί της Πελοποννήσου αποτελούν εκ παραδόσεως προπύργιου του Εθνικισμού» και επιπλέον διότι «στις προσεχείς εκλογές είναι αισθητή η απουσία ψηφοδελτίου με ξεκάθαρο πατριωτικό προσανατολισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter