tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Χαϊκάλης και Αρμένης έρχονται σήμερα στη Μεγαλόπολη

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Χαϊκάλης και Αρμένης έρχονται σήμερα στη Μεγαλόπολη

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου στις 6:30 μ.μ. θα παρουσιαστεί την κωμωδία του Αριστοφάνη «ΙΠΠΕΙΣ» (424 π.Χ.) από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, με τους Παύλο Χαϊκάλη και Γιώργο Αρμένη. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις ...
9.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου



Η «Θεατρική Διαδρομή» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παρουσιάζουν την κατεξοχήν πολιτική και επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, «ΙΠΠΕΙΣ», με τους Παύλο Χαϊκάλη και Γιώργο Αρμένη στους δύο κύριους ρόλους. Η μετάφραση είναι του  Κ. Χ. Μύρη, η σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ και η μουσική της Αντιγόνης Τσολάκη.
Το έργο διδάχτηκε το 424 π. Χ. και εκτός από το πρώτο βραβείο που κέρδισε, ήταν  και το πρώτο έργο που έφερε την υπογραφή του Αριστοφάνη. Στόχος του ήταν η διακωμώδηση των «κακών» πολιτικών και αποτελεί την πιο ωμή πολιτική κωμωδία του. Έργο αλληγορικό με συμβολισμούς, σύγχρονο όσο ποτέ, θεμελιώνει την άποψη πως όταν σε μια πολιτεία κυριαρχήσει η απάτη, η εξαγορά, η φαυλότητα, η αναξιοκρατία, το ψέμα, η παραπλάνηση μόνο με τα ίδια μέσα μπορεί να πολεμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter