tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί το έργο Παραδείσια-Τσακώνα»

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

«Κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί το έργο Παραδείσια-Τσακώνα»

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου) κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Υποδομών και αναφέρουν:
"Οκτώ χρόνια μετά την κατάρρευση του δρόμου των 12 χλμ. Παραδείσια-Τσακώνα του οδικού άξονα Τρίπολης-Καλαμάτας, οι εργασίες αποκατάστασής του κινδυνεύουν να «παγώσουν» με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου.
Σύμφωνα με καταγγελίες των φορέων της περιοχής από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του έργου από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου.
Υπενθυμίζουμε ότι η αποπεράτωση του έργου, μετά από 3 διαδοχικές αλλαγές ημερομηνιών παράδοσης (αρχικά το 2008, μετά το 2009, στη συνέχεια το 2010), τώρα είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2011! Επιπλέον θέλουμε να σημειώσουμε ότι ο χρόνος των 8 ετών για έργο αποκατάστασης είναι πρωτοφανής, με συνέπεια οι χρήστες του δρόμου να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία στο άθλιο οδικό δίκτυο που υπάρχει σήμερα στο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα.
Κατόπιν τούτων,
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Για ποιο λόγο υπάρχουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα;
2) Υπάρχουν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2011 τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου;"
blogger hit counter