tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Και τώρα... τρέχουν να προλάβουν να οργανωθούν Περιφέρεια και νέοι Δήμοι στην Αρκαδία!

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Και τώρα... τρέχουν να προλάβουν να οργανωθούν Περιφέρεια και νέοι Δήμοι στην Αρκαδία!

Η ημέρα που θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους η νέα περιφερειακή διοίκηση Πελοποννήσου και οι νέες δημοτικές αρχές στην Αρκαδία, πλησιάζει. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών, για να προλάβει προβλήματα που είναι πιθανό να δημιουργηθούν ,έστειλε οδηγίες [προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε από την 1η Ιανουαρίου να λειτουργούν όλα ομαλά.

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ


Από την 1η Ιανουαρίου 2011 εγκαθίστανται και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές αρχές, που αναδείχθηκαν από τις εκλογές.
Με σκοπό την διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας των νέων
Δήμων, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, με τις νεοεκλεγείσες δημοτικές αρχές ώστε, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2010, να έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω απαιτούμενες ενέργειες:
1. Να έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πινακίδες με το όνομα του νέου Δήμου, τουλάχιστον στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του νέου δήμου, στα κεντρικά καταστήματα των συνενούμενων Δήμων με πρόσθετη αναφορά στο όνομα της Δημοτικής Ενότητας και όπου είναι εφικτό στα καταστήματα των άλλων υπηρεσιών του Δήμου.
2. Να διασφαλισθεί ότι ο υπάρχων χώρος συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είναι επαρκής για τις ανάγκες του νέου, πολυπληθέστερου, δημοτικού συμβουλίου τόσο από άποψη χώρου όσο και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής. Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές, τότε να επιδιωχθεί η εξεύρεση άλλου δημοτικού χώρου, άλλως, μέχρι την ανεύρεση καταλληλότερου χώρου, το νέο δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάζει στις εγκαταστάσεις του δημοτικού καταστήματιος της έδρας του νέου Δήμου.
3. Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των σφραγίδων του νέου Δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι οι σφραγίδες των νέων δήμων διαφέρουν από τις υπάρχουσες, οπότε θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να προμηθευτούν νέες σφραγίδες, ακόμα και σε αυτούς που δεν επέρχεται καμία μεταβολή με τον «Καλλικράτη».
4. Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια εντύπων και τροποποιημένων εντύπων (τριπλοτύπων και πιστοποιητικών) με το όνομα του νέου Δήμου.
Οι νυν Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους ώστε να ρυθμιστεί κάθε ζήτημα σχετικά με την ομαλή εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών.
Οι οδηγίες αυτές θα κοινοποιηθούν από την Περιφέρεια σε όλους τους Δημάρχους και τον Πρόεδρο Κοινότητας στην Αρκαδία, καθώς και στους πέντε νεοεκλεγείς Δημάρχους.
Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά να ενημερωθεί εγκαίρως συνολικά για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί σύμφωνα με την παρούσα εγκύκλιο, ιδιαίτερα αν παρουσιάζεται καθυστέρηση στην υλοποίηση των ανωτέρω, ώστε να παρασχεθούν περισσότερες διευκρινήσεις.»

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Και σε αυτή την περίπτωση, από την 1η Ιανουαρίου 2011 εγκαθίσταται και αναλμβάνει καθήκοντα η περιφερειακή αρχή, που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010.
Με σκοπό την διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της περιφέρειας, και προεχόντος για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί η νυν νομαρχιακή αρχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, πρέπει, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2010, να έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω απαιτούμενες ενέργειες:
1. Να έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πινακίδες με το όνομα της περιφέρειας στο κατάστημα της έδρας της, και στα κεντρικά καταστήματα των συνενούμενων νομαρχιών με πρόσθετη αναφορά την αντίστοιχη περιφερειακή ενότητα, όπως ορίζεται στο άρθρο 3
του Ν. 3852/ 2010, στα καταστήματα των λοιπών υπηρεσιών της περιφέρειας σε όλη
την έκταση της χωρικής της αρμοδιότητας, καθώς και στο κτήριο όπου θα συνεδριάσει
το Περιφερειακό Συμβούλιο, αν αυτό είναι διαφορετικό από τα ανωτέρω καταστήματα.
2. Να διασφαλιστεί ότι ο υπάρχων χώρος όπου συνεδρίαζε το Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι επαρκής για τις ανάγκες του νέου, πολυπληθέστερου, Περιφερειακού Συμβουλίου τόσο από άποψη χώρου όσο και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής. Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές, τότε να επιδιωχθεί η εξεύρεση άλλου χώρου,
της περιφέρειας, άλλως, μέχρι την ανεύρεση καταλληλότερου χώρου, το Περιφερειακό
Συμβούλιο θα συνεδριάζει στις εγκαταστάσεις του καταστήματος της έδρας της
περιφέρειας.
3. Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των σφραγίδων της περιφερείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5, παρ. 3 του Ν. 3852/ 2010.
4. Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια εντύπων και τροποποιημένων εντύπων (τριπλοτύπων και πιστοποιητικών) με το όνομα της περιφέρειας.
Και για την περίπτωση αυτή, το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά να ενημερωθεί «εγκαίρως συνολικά για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί σύμφωνα με την παρούσα, ιδιαίτερα αν παρουσιάζεται καθυστέρηση στην υλοποίηση των ανωτέρω, ώστε να παρασχεθούν περισσότερες διευκρινήσεις».
blogger hit counter