tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Βρέθηκε (προσωρινή) λύση για να επαναλειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Βρέθηκε (προσωρινή) λύση για να επαναλειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου!


Θέμα χρόνου είναι η επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου, ύστερα από όσα δήλωσε -πριν λίγο- στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στη Γιώτα Καμπισιούλη ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του Ορειβατικού Συολλόγου Τρίπολης, Δημήτρης Κοσκινάς. 
Συγκεκριμένα, το αργότερο μέχρι την επόμενη Πέμπτη - Παρασκευή, όπως είπε, θα έχουν ολοκληρωθεί οι ...γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα ελεγχθεί από αρμόδιους φορείς (υγειονομικό κλπ.) η καταλληλότητά του, ώστε να δοθεί στο κοινό και να λειτουργήσει και πάλι, χωρίς προβλήματα καθώς, με σχετικό έγγραφο του ΕΟΤ, ΤΟ Μαίναλο είχε χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο. 
Ο κ. Κοσκινάς ανέφερε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΣ Τρίπολης βρέθηκαν ιδιώτες που θα αναλάβουν (για τους επόμενους 2 μήνες) την καφετέρια και τα lift του χιονοδρομικού, προκειμένου να αξιοποιηθεί. “Ως ΕΟΣ Τρίπολης, επιδιώκουμε να βοηθήσουμε τουριστικά την περιοχή μας αλλά και τις γύρω περιοχές” τόνισε ο κ. Κοσκινάς και σημείωσε: “Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων και του Δημάρχου, θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και θα λειτουργήσει κανονικά το Χιονοδρομικό. Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ο κ. Κοσκινάς αποκάλυψε πως το νέο ΔΣ του ΕΟΣ Τρίπολης, στον οποίο έχει περιέλθει πλέον το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Χιονοδρομικού, προγραμματίζει τη διενέργεια πανελληνίου μειοδοτικού διαγωνισμού, ώστε να βρεθούν τα άτομα που θα αξιοποιήσουν τόσο το Μαίναλο όσο και το Χιονοδρομικό κέντρο, αφού από τις 2 Φεβρουαρίου “έφυγε” από τη δικαιοδοσία του προηγούμενου ιδιοκτήτη ο οποίος, κατά τα λεγόμενα του κ. Κοσκινά, έχει οικονομικές εκκρεμότητες και σκέπτονται να κινηθούν νομικά εναντίον του.
Όσον αφορά το καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, καθώς έχει ανακαινιστεί και ηλεκτροδοτηθεί και η διαμονή σ’ αυτό είναι πάρα πολύ φθηνή και αυτό το Σαββατοκύριακο θα λειτουργεί κανονικά για συλλόγους και επισκέπτες, που θέλουν να επισκεφθούν το βουνό.
blogger hit counter