tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Άστρους στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Άστρους στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας


Από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2011 το Γυμνάσιο Άστρους Αρκαδίας  είχε την ευκαιρία αλλά και την τιμή, με το πρόγραμμα  Comenius με τίτλο “Sustainable Puzzle” στο οποίο συμμετέχει,  να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την Βουδαπέστη.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: "Η πρώτη ημέρα ήταν η ημέρα προσαρμογής των μαθητών αλλά και η συνάντηση των καθηγητών και από τις έξι χώρες που συμμετέχουν. Αυτές είναι η Ρουμανία, η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο,η Σλοβενία, η Ολλανδία και η Ελλάδα.
Η δεύτερη μέρα ήταν η μέρα των παρουσιάσεων.
Συγκεντρωθήκαμε όλοι στο σχολείο των μαθητών  της Ουγγαρίας και είχαμε την ευκαιρία  να παρουσιάσουμε την χώρα μας αλλά και να γνωρίσουμε τις δικές τους. Το απόγευμα συμμετείχαμε σε... αγώνες ping-pong όπου σημειώσαμε τρεις νίκες.
 Την τρίτη ημέρα χωριστήκαμε σε ομάδες σύμφωνα με τα πέντε πάζλ waste, food, energy, water και transport και απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις γνωρίσαμε την όμορφη Βούδα. Έτσι  μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Το απόγευμα συγκεντρωθήκαμε σε διαφορετικές αίθουσες του σχολείου και εργαστήκαμε ομαδικά με τους μαθητές των άλλων σχολείων.
Την τέταρτη μέρα την αφιερώσαμε ώστε να γνωρίσουμε την Βουδαπέστη. Επισκεφτήκαμε το Κοινοβούλιο και τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα όλοι μαζί  με τουριστικό λεωφορείο κάναμε το γύρο της Βουδαπέστης(sightseeing tour) και μάθαμε πολλές πληροφορίες για την ιστορία της αλλά και  απολαύσαμε τις φυσικές ομορφιές της.
Την πέμπτη μέρα επισκεφτήκαμε το καινούριο μετρό( γραμμή 4),  το οποίο μόλις κατασκευάζεται και δεν έχει λειτουργήσει  ακόμα  και περπατήσαμε μέσα σε αυτό από τον ένα σταθμό ως τον άλλο περίπου 800 μέτρα μέσα στο τούνελ! Το απόγευμα παρουσιάσαμε τις εργασίες μας και το βράδυ οι μαθητές  της Ουγγαρίας με την δική μας συμμετοχή οργάνωσαν μία μικρή συναυλία, όπου όλοι οι συμμετέχοντες διασκέδασαν απολαμβάνοντας ουγγρικούς και ελληνικούς χορούς.
 Για εμάς ήταν μία αξέχαστη εμπειρία γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τους μαθητές των άλλων σχολείων και να γνωρίσουμε την κουλτούρα των άλλων χωρών.
 Τέλος από την καρδιά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές που μας συνόδευσαν σε αυτή την εκδρομή-μετακίνηση τις κυρίες Καμπύλη Μαρία, Νάκου Νικολέττα και Κουρμπέλη Ελένη και τον κύριο Κοντογιαννόπουλο Ηλία."
blogger hit counter