tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Έρχονται χαμηλότοκα δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αρκαδίας;

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Έρχονται χαμηλότοκα δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αρκαδίας;

Το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και οι επιχειρήσεις στην περιοχή μας, είναι η έλλειψη ρευστότητας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, στην προσπάθεια για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων(ΜμΕ) θα είναι το ...
νεοσύστατο Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (ΕΤΕΑΝ). Το ΕΤΕΑΝ, το οποίο αποτελεί τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ, ψηφίστηκε τον Ιανουάριο και είναι το νέο Ταμείο για τις ΜμΕ. 
Αν και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες, αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ισχυρίζονται ότι θα δημιουργηθούν ταμεία στα οποία για κάθε ευρώ που θα βάζει το κράτος μέσα από το ΕΣΠΑ, οι τράπεζες θα βάζουν 2. Αυτά τα 3 ευρώ θα είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων με τη μορφή ευνοϊκών και χαμηλότοκων δανείων από τις τράπεζες. Επιπρόσθετα, λένε ότι όταν δίδονται εγγυήσεις του ΕΤΕΑΝ οι συνολικές εξασφαλίσεις που προσφέρουν οι επιχειρήσεις στα δάνεια είναι χαμηλότερες σε σχέση με αυτές που ζητούνται από τις Τράπεζες χωρίς την παραπάνω εγγύηση. 
Όλα αυτά αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, όταν και θα "πέσουν" στην αγορά περίπου 2,5 δις ευρώ στην αγορά με τη μορφή ευνοϊκών δανείων.
blogger hit counter