tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Στη Λίμνη Πλαστήρα το 2ο Αντάμωμα Πελοποννησίων Θεσσαλίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας & Σύρου!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Στη Λίμνη Πλαστήρα το 2ο Αντάμωμα Πελοποννησίων Θεσσαλίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας & Σύρου!


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 2ο Αντάμωμα Πελοποννησίων Θεσσαλίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Σύρου, που έλαβε χώρα στη Λίμνη Πλαστήρα.
Με την συμμετοχή 300 και πλέον Πελοποννησίων και φίλων τους, οι σύλλογοι της Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Σύρου αντάμωσαν στο Νεοχώρι του Δήμου Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ήταν το δεύτερο αντάμωμα των Πελοποννησιακών Συλλόγων και φιλοξενήθηκε από τον Σύλλογο Πελοποννησίων Καρδίτσας « Ο Μωριάς».  Το πρώτο αντάμωμα είχε γίνει το 2010 στον Βόλο.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αγγελική Γεωργακοπούλου- Κασιούρα. Στην ομιλίας της τόνισε την αναγκαιότητα της συνέχισης αυτού του ανταμώματος, ώστε να συσφιχθούν οι σχέσεις των μελών των συλλόγων και να διατηρήσουν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της γενέθλιας πατρίδας τους. Κατόπιν τον λόγο πήρανε οι Πρόεδροι των συλλόγων Πελοποννησίων κ.κ.
Ιωάννης Κολοφωτιάς Πρόεδρος Πελοποννησίων Σύρου,
Παναγιώτης Κωνσταντινέας Πρόεδρος Πελοποννησίων Μαγνησίας,
Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου Πρόεδρος Συνδέσμου Πελοποννησίων Λάρισας,
Δημήτριος Σπυρόπουλος Πρόεδρος  Πελοποννησίων  Τρικάλων
Φώτιος Κορμπάκης Πρόεδρος Πελοποννησίων Φθιώτιδας και
Κωνσταντίνος Πεθένος Πρόεδρος Πελοποννησίων Βοιωτίας.
Κατά την διάρκεια των ομιλιών έγινε παρουσίαση των συλλόγων και της ιστορικής τους διαδρομής, ενώ έγιναν προτάσεις για την δημιουργία Συνομοσπονδίας Πελοποννησιακών Συλλόγων και ανανεώθηκε το ραντεβού τους για το 2012 στην Λαμία.
Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε θεατρικό δρώμενο της κ Αγγελικής Γεωργακοπούλου- Κασιούρα που με πολύ ζωντάνια απέδωσαν οι κυρίες Μαίρη Ξυνόγαλου και Βάσω Βαλαράκου. Στη συνέχεια η κυρία Ιωάννα Μπαλάσκα- Σιδέρη τραγούδησε το «Τζιβαέρι» σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης που έκανε πολλούς να δακρύσουν. Ακολούθησε το χορευτικό του Συλλόγου Πελοποννησίων Φθιώτιδας που παρουσίασε χορούς και τραγούδια του Μωριά. Τέλος ο κ. Αντώνης Αντωνίου έκανε μικρή αναφορά στην ιστορία των Αγράφων και της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα.
Το αντάμωμα ευλόγησε ο Πελοποννησιακής καταγωγής Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος Χριστάκης. Τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους την εκδήλωση ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πλαστήρα κ. Αθανάσιος Μαλέτσικας και ο τέως Δήμαρχος Καρδίτσας και νυν δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης. 
blogger hit counter