tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Η αξία της Αυτοεξέτασης για τον καρκίνο του μαστού

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η αξία της Αυτοεξέτασης για τον καρκίνο του μαστού


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού», στις18 Μαΐου 2011 στο κατάμεστο, παρά την νεροποντή κέντρο «Μέλαθρον» στα πλαίσια δράσης και κοινωνικής προσφοράς στην αντιμετώπιση του Καρκίνου από το Παράρτημα  της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Τρίπολη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Χαιρετισμό στην κοσμοπλημμύρα των γυναικών  απηύθυνε ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Τρίπολη, Ορθοπεδικός Ιατρός Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του κοινού. Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τόσο Περφεριάρχης κ. Πέτρος Τατούλης με θεσμικούς Συμβούλους του, όσο και ο Δήμαρχος Τριπόλεως  με αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους. Θερμά χειροκροτήθηκε ο πρώην Βουλευτής Άρις Μπουλούκος και ο Βασ. Παπανικόλας
Οι ομιλητές, Σοφία Τατούλη Ιατρός Δημόσιας Υγείας, ο Βασίλης Μπέλλιος Ιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, και ο Ηλίας Αθανασιάδης Ιατρός Παθολόγος-Ογκολόγος, όλοι διακεκριμένοι Επιστήμονες, αναφέρθηκαν από την μεριά τους στους παράγοντες κινδύνου του καρκίνου του μαστού, ανέπτυξαν τις στρατηγικές πρόληψης, που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και τον τακτικό ιατρικό έλεγχο (Μαστογραφία κτλ), εξήγησαν την αξία της Αυτοεξέτασης και ανέδειξαν το θέμα της Έγκαιρης Διάγνωσης σε σχέση με την εξέλιξη της νόσου, ενώ δεν παρέλειψαν να μεταφέρουν τα αισιόδοξα μηνύματα από τον χώρο της Επιστήμης για την θεραπείας.
Την εκδήλωση έκλεισε με μία εκ βαθέων ομιλία του ο  Υπουργός Υγείας Παρασκευάς Αυγερινός, οποίος έκανε  ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη πρόοδο, που έχει συντελεσθεί, μέσω της ενημέρωσης και των βελτιωμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων αλλά και τη χρήση νέων Τεχνολογιών Εγκαιρης Διάγνωσης της Νόσου, η οποία αφορά και τους άντρες σε μικρότερο ποσοστό, όπως διευκρίνισε μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία.
blogger hit counter