tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εφαρμογή αρχών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δήμο Γορτυνίας

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εφαρμογή αρχών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δήμο Γορτυνίας


Αρχές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εφαρμόζει εδώ και μερικές εβδομάδες ο Δήμος Γορτυνίας. Όλα τα έγγραφα του Δήμου αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική  μορφή  στον κεντρικό υπολογιστή του Δήμου και συνδέονται με ...
το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο μέσω του προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης που προμήθευσε τους Καλλικρατικούς Δήμους η "Κοινωνία της Πληροφορίας".
Στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο γίνεται και η ανάθεση (χρέωση)  στις οργανικές μονάδες  του Δήμου (Διοικητική, Οικονομική, Τεχνική κ.λ.π. υπηρεσίες  ή  αρμόδιο αντιδήμαρχο  κ.ο.κ.). Από το πρόγραμμα υπάρχει  η  δυνατότητα  ενημέρωσης  για τα έγγραφα που έχουν ανατεθεί  σε κάθε υπηρεσία  και σε ποιά φάση  της διαδικασίας  διεκπεραίωσης  βρίσκονται (παραλαβή, διεκπεραίωση, απόρριψη κ.λ.), όπως επίσης  και για όλα τα άλλα έγγραφα, εισερχόμενα  και εξερχόμενα.
Στο κεντρικό αρχείο του Δήμου θα φυλάσσονται όλα τα πρωτότυπα  έγγραφα εκτός εάν  πρέπει  να υπάρχουν στο αρχείο συγκεκριμένης υπηρεσίας. Επομένως δεν χρειάζονται  αντίγραφα, αποστολές εγγράφων  μέσω fax ή  ταχυδρομείου,  εκτυπώσεις κ.λ.π.  που σημαίνει οικονομία σε αναλώσιμα υλικά (χαρτί, μελάνι,  έξοδα συντήρησης κ.λ.π.), κυρίως όμως άμεση  ενημέρωση όλων των υπηρεσιών  του Δήμου  σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και κατ΄ επέκταση των πολιτών.
Περισσότερα για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Δήμο Γορτυνίας με την επίσημη έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του νέου Δήμου την 1/6/2011.
blogger hit counter