tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Νέοι δρόμοι για για Γορτυνία και ορεινή Κυνουρία!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Νέοι δρόμοι για για Γορτυνία και ορεινή Κυνουρία!

  • Τι είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας, σε εκδηλώση της ΠΕΑ, για τους παραλίμνιους δρόμους στη Γορτυνία
  • Τι ανακοίνωσε για τον οδικό άξονα που θα «αγκαλιάζει» τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα και συνδέει όλα τα χωριά της ορεινής Κυνουρίας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΩΝ

 
"Μέσα στις πολυσήμαντες δραστηριότητες της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων εντάσσεται και η Ημερίδα για τα ναρκωτικά, που προγραμματίστηκε και οργανώθηκε με απόφαση του Δ.Σ. και έγινε στις 18 Μαϊου 2011μ στο Μέγαρο της παλιάς Βουλής στην Αθήνα (Πλατεία Κολοκοτρώνη).
Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο οποίος κατενθουσίασε το ακροατήριο με την εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ομιλία του που εντυπωσίασε και κράτησε έντονο το ενδιαφέρον του, στην κατάμεστη αμφιθεατρική αίθουσα.
Στο τέλος της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης κ.Γ.Ζαραφέτας συνεχάρη τον κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα για την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία του και τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε στην Πρόσκληση της Ένωσης, του επεσήμανε δε με την ευκαιρία τα έργα που έχουν άμεση ανάγκη να γίνουν στην Αρκαδία. Ο κ. Γιαννακούρας απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους με σοβαρότητα και καθαρά λόγια είπε: «Σε αυτό το μικρό διάστημα που είμαι Αντιπεριφερειάρχης γύρισα όλη την Αρκαδία και έχω πλήρη εικόνα, του επαρχιακού οδικού δικτύου και γνώρισα από κοντά όλα τα προβλήματα της Αρκαδίας. Θα κάνουμε έργα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της κάθε περιοχής και όχι έργα που θα εξυπηρετήσουν ένα χωριό για λόγους ψηφοθηρίας. Στη Γορτυνία θα γίνουν οι παραλίμνιοι δρόμοι που θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στην Κυνουρία θα κάνουμε τον οδικό άξονα Άστρος – Κάτω Δολιανά – Καστρί – Άγιος Πέτρος -  Αγιάννης – Χαραδρο – Πλάτανος – Καστανίτσα – Κοσμά  - Λακωνία. Αυτός ο δρόμος αγκαλιάζει τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα και συνδέει όλα τα χωριά της ορεινής Κυνουρίας, έτσι θα γίνουν επισκέψιμα και πολλά μοναστήρια. Η Κυνουρία θα έχει θαλάσσιο τουρισμό, θρησκευτικό  τουρισμό και συνδυάζει βουνό και θάλασσα».
Ο Πρόεδρος προσέθεσε: Κε Αντιπεριφερειάρχα, η Αρκαδία σήμερα έχει έναν Περιφερειάρχη Πελοποννήσιο που είναι γνώστης των προβλημάτων όλης της Αρκαδίας, και εσάς Αντιπεριφερειάρχη που σας διακρίνει το ήθος, η ειλικρίνεια και η εργατικότητα, έχουμε στην Τρίπολη έναν Δήμαρχο τον κ. Σμυρνιώτη, νέο άνθρωπο, πετυχημένο επιχειρηματία. Στην Γορτυνία έχουμε τον κ. Γιαννόπουλο, ένα νέο με καλό παρελθόν, στη Νότια Κυνουρία  έχουμε τον κ. Μαρνέρη, ένα έμπειρο άνθρωπο που γνωρίζει να χειρίζεται τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης διότι ασχολείται πολλά χρόνια με αυτά. Στη Β. Κυνουρία έχουμε ένα Δήμαρχο με πολύ καλό παρελθόν τον κ.Μανώλη Σκαντζο. Σημειώνουμε ότι οι δύο νέοι Δήμαρχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πετύχουν τουριστική ανάπτυξη για όλη την Κυνουρία.
Σήμερα στην Αρκαδία, μπορώ να πω, με την διευρυμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση, ότι είναι τυχερή, διότι έχει νέους, έμπειρους ανθρώπους και το κυριώτερο άφθαρτους, με καλό παρελθόν και σ΄αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που είναι στην εξουσία προγραμματίζουν  και σχεδιάζουν έργα που στοχεύουν στην Τουριστική Ανάπτυξη της Αρκαδίας, και στον Αγροτουρισμό. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία
Ο κ. Γιαννακούρας συνεχάρη την Ένωση για τις επιτυχίες που είχε για την παραμονή του Στρατοπέδου στην Τρίπολη και την επιτυχία της Ημερίδας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων


ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΑΒΑΝΗ
Δικηγόρος"
blogger hit counter