tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου παραβιάζει συστηματικά τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου παραβιάζει συστηματικά τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου»


Πριν από λίγο, σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, τονίζει ότι «η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Νικολάκου, για μια ακόμη φορά, δεν ..
προσκάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων που δεν εκπροσωπούνται στην Οικονομική Επιτροπή, στη συνεδρίασή της, παρ’ ότι ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι απολύτως σαφής και λέει ότι: «Στις συνεδριάσεις των επιτροπών προσκαλούνται και οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται στις Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι οποίοι δύνανται να ορίσουν εκπρόσωπό τους να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις τους με δικαίωμα λόγου».
Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω δημόσια αυτή την τακτική και να τονίσω ότι   έχω  επισημανει  προφορικά στην κα Αντιπεριφερειάρχη τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι σήμερα ότι οφείλει να εφαρμόζει τον κανονισμό.
Δυστυχώς, παρ’ ότι μέχρι τώρα στα λόγια συμφωνεί, και στη συνεδρίαση της 7ης Ιουνίου της Οικονομικής Επιτροπής, δεν υπήρξε πρόσκληση. Επισημαίνω επίσης ότι οι άλλοι δύο θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κος Παπαφωτίου και κος Πουλάς εφαρμόζουν τον κανονισμό και προσκαλούν τους επικεφαλής των παρατάξεων.
Η κα Αντιπεριφερειάρχης είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει επιτέλους τον κανονισμό που έχει ψηφίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να δώσει εξηγήσεις γιατί μέχρι σήμερα δεν τον εφαρμόζει. Μήπως θέλει να κρύψει τίποτα και δεν θέλει την παράταξή μας να συμμετέχει στην Οικονομική Επιτροπή;»
blogger hit counter