tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Μία ποδοσφαιρική ομάδα για όλη τη Βόρεια Κυνουρία;

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μία ποδοσφαιρική ομάδα για όλη τη Βόρεια Κυνουρία;

Σύμφωνα με το astrosnews.gr, "επιστολή – πρόσκληση προς όλες τις διοικήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας έστειλε, τις περασμένες ημέρες, ο πρόεδρος των Βρασιών κ. Δ. Βερβεσός. Θέμα της επιστολής είναι η σύγκλιση μιας συνάντησης ανάμεσα στις διοικήσεις όλων των ομάδων του Δήμου, το Σάββατο 11/6, 19.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Αστρος, με σκοπό την εξεύρεση τρόπου για τη δημιουργία μιας ενιαίας ομάδας.
Στην επιστολή, μάλιστα, αναφέρεται πως λόγω των σοβαρών οικονομικών δυσχερειών της εποχής αλλά και θέλοντας να δοθεί πνοή ζωής στον τόπο, αξιοποιώντας τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων, μια τέτοια συνάντηση κρίνεται απαραίτητη, με απώτερο σκοπό την εξεύρεση λύσης που θα επιτρέπει την από κοινού συνεργασία – συνένωση. Η επιστολή τελειώνει με την ανάγκη γεφύρωσης των διαφορών και προκαταλήψεων του παρελθόντος.
Είναι αλήθεια πως, στο παρελθόν, έχουν πολλές τέτοιες κινήσεις για δημιουργία μιας ενιαίας ομάδας όλης της περιοχής. Από τη μία οι τοπικιστικές αντιλήψεις, από την άλλη η διεκδίκηση της πατρότητας της ιδέας και οι αντιδράσεις όταν το ίδιο πράγμα προτεινόταν από άλλους, οδηγούσαν τις προσπάθειες σε ναυάγιο. Πολύ κοντά στη δημιουργία μιας ενιαίας ομάδας είχαμε φτάσει και το 2006, ύστερα από πρωτοβουλία του τότε προέδρου του Πανθυρεατικού κ. Τ. Μίχου, αλλά, για τους ίδιους λόγους, δεν καρποφόρησε.
Ευχόμαστε, αυτή τη κίνηση να έχει καλύτερο τέλος, αφού πλέον, οι συνθήκες είναι δυσκολότερες απ’ ότι στο παρελθόν και οι συνενώσεις ομάδων, ακόμα και σε επίπεδο Δ’ Εθνικής, έχουν γίνει καθεστώς, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικότερες και αποτελεσματικές. Σίγουρα, πάντως, δεν θα γίνει κανένα βήμα, αν σε αυτή τη συνάντηση, προσέλθουν οι εκπρόσωποι των ομάδων με τις δικαιολογίες και τις προφάσεις… έτοιμες, ακολουθώντας το ρητό “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…”. Πρέπει να ακουστούν τα πραγματικά προβλήματα και να γίνει αληθινός διάλογος, χωρίς τρικλοποδιές και αναχρονιστική τοπικιστική διάθεση.
blogger hit counter