tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Φεύγουν οι φυλακές; Η Τρίπολη κινδυνεύει να χάσει 80 θέσεις εργασίας!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Φεύγουν οι φυλακές; Η Τρίπολη κινδυνεύει να χάσει 80 θέσεις εργασίας!


  • Πιο πιθανό από ποτέ να καταργηθεί το σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης και να γίνει νέο στη Μεσσηνία
  • Ο Δικηγορικός Σύλλογος επαναφέρει τη λύση της Σιλίμνας
  • Η περίπτωση της Μεγαλόπολης και η … «διπλή ανάπλαση»
  • Επιτροπή σύστησε η Περιφέρεια για να βρει χώρο, αλλά δύο μήνες μετά, δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά!
  • Μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να παρθούν οι τελικές αποφάσεις
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν για το θέμα των φυλακών. Σήμερα, το πρωί, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρης Κωστόγιαννης μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία και επισήμανε τον κίνδυνο που υπάρχει να χαθούν οι φυλακές από την Τρίπολη και τόνισε ότι έχει συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη, από 13 μέλη, επιτροπή η οποία –όπως είπε ο κ. Κωστόγιαννης- δεν έχει συνεδριάσει ποτέ, αν και έχουν περάσει δύο μήνες. Σημείωσε ακόμα ότι στην επιτροπή αυτή παραδόξως δεν εκπροσωπούνται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι εργαζόμενοι των φυλακών!
Ο Δ. Κωστόγιαννης τόνισε ότι η Καλαμάτα ζητά φυλακές για να ενισχυθεί το εφετείο της και εξήγησε ότι η θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης είναι ότι έχει φυλακές η Τρίπολη κι εδώ πρέπει να γίνει το νέο σωφρονιστικό κατάστημα.
Επίσης, είπε ότι υπάρχει χώρος στη Σιλίμνα, περιοχή για την οποία είχε γίνει πολύς λόγος, πριν χρόνια, όταν Υπουργός Δικαιοσύνης, ήταν ο αείμνηστός Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει χωροθετημένος χώρος, κοντά στην πόλη της Μεγαλόπολης.
Μίλησε ακόμα για ένα χώρο στα Αγιωργήτικα, αλλά είναι ιδιωτικός, για τον οποίο όμως χρειάζεται μία δαπάνη περίπου 80.000 €, που όμως φαντάζει απίθανό να καλυφθεί, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει ούτε ευρώ.
«Η πρωτεύουσα πρέπει να έχει διοικητική πληρότητα» είπε ο Δημήτρης Κωστόγιαννης και εξήγησε ότι στη θέση των σημερινών φυλακών της Τρίπολης, θα μπορούσε να ανεγερθεί ένα Δικαστικό Μέγαρο το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της πόλης, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι φυλακές στη Σιλίμνα. Υπάρχουν μελέτες για την περιοχή της Σιλίμνας, οι οποίες θα μπορούσαν να επικαιροποιηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.  Πρόκειται για μία διπλή ανάπλαση, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η ουσία είναι ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις, αφού μέχρι το τέλος Αυγούστου πρέπει να γίνει η χωροθέτηση.
Αν επαληθευτούν οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις και κλείσουν οι φυλακές της Τρίπολης, πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα, αφού θα χαθούν 80 θέσεις εργασίας (τόσοι εργάζονται σήμερα) και βέβαια θα πληγεί η τοπική οικονομία, αφού από τη λειτουργία των φυλακών επωφελούνται συνολικά 70 επαγγέλματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ - Φυλακές σε Αρκαδία ή Μεσσηνία
blogger hit counter