tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: 15.000.000 € για το αεροδρόμιο Καλαμάτας υποσχέθηκε σήμερα ο Τατούλης (για να πάψουν να … γκρινιάζουν οι Μεσσήνιοι για το αεροδρόμιο της Τρίπολης)

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

15.000.000 € για το αεροδρόμιο Καλαμάτας υποσχέθηκε σήμερα ο Τατούλης (για να πάψουν να … γκρινιάζουν οι Μεσσήνιοι για το αεροδρόμιο της Τρίπολης)



Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στη Μεσσηνία, σήμερα, Τρίτη 2/8/2011.
Παρακάτω, μπορείte να διαβάσετε την ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τις σημερινές επισκέψεις και τις εξαγγέλθηκε, από την πλευρά του Πέτρου Τατούλη…


Η αναβαθμισμένη παροχή υγείας στο Πελοποννήσιο πολίτη είναι βασικός μας στόχος

"Η αναβαθμισμένη παροχή υγείας στο Πελοποννήσιο πολίτη είναι βασικός μας στόχος" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπέζο
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την χαρά του "που το Νοσοκομείο Καλαμάτας το τελευταίο χρονικό διάστημα εξοπλίζεται σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και ενισχύεται σε προσωπικό", ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος. "Την ευθύνη για την υγεία", σημείωσε ο περιφερειάρχης "θα την έχει η αιρετή περιφέρεια το 2013 και ήδη έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε". "Τίποτα δε θα γίνει στο χώρο της υγείας στη Πελοπόννησο χωρίς τους Πελοποννήσιους" σημείωσε στην συνέχεια ο κος Τατούλης,.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας κύριος Μπέζος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις συχνές επισκέψεις του, που υποδεικνύουν το προσωπικό του ενδιαφέρον αλλά και για τη συνεργασία που έχει αναπτυχτεί με τον Περιφερειάρχη, ενώ έκανε και  απολογισμό των έργων του των τελευταίων 15 μηνών, τονίζοντας πως είναι αποτέλεσμα συλλογικής και συντονισμένης εργασίας και προσπάθειας.

Αυτά που για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει στη Μεσσηνία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσπαθεί να τα κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε το Διοικητήριο της Μεσσηνίας όπου είχε συνάντηση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά και με τους Περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Νέα Πελοπόννησος.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε απευθυνόμενος στα στελέχη του συνδυασμού ότι "αυτά που για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει στη Μεσσηνία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσπαθεί να τα κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα" υπογραμμίζοντας ότι "το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δουλειά που γίνεται, χωρίς δουλειά δε γίνεται τίποτα" υπογράμμισε ο κος Τατούλης.
"Οι πόρτες της Περιφέρειας είναι πάντα ανοιχτές για όλους τους πολίτες και δε χωράει επιλεκτικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους" σημείωσε στην συνέχεια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζοντας ότι "αυτό αποτελεί και ένα σημαντικό συμβόλαιο με τους πολίτες". "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελέσει παράδειγμα για όλη τη χώρα" σημείωσε ο κ. Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι η Μεσσηνία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.

Οι δομές που προτείναμε ώστε το ΕΣΠΑ να λειτουργεί με αρχές Ανώνυμης Εταιρείας είναι κτήμα της πολιτικής ηγεσίας

"Μέσα σε 20 μέρες η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανατρέψει την εικόνα του ΕΣΠΑ" σημείωσε ο κος Τατούλης αναφερόμενος στην ανάληψη της αρμοδιότητας υλοποίησης του από την 1η Ιουλίου από την αιρετή Διοίκηση καταλήγοντας ότι "οι δομές που προτείναμε ώστε το ΕΣΠΑ να λειτουργεί με αρχές Ανώνυμης Εταιρείας είναι κτήμα της πολιτικής ηγεσίας."

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα της περιφέρειας στο σύνολό του, το οποίο από 1η Σεπτέμβρη

"Στη συνάντηση που είχα την Δευτέρα 1η Αυγούστου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης", σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης, "εγκρίθηκε το πρόγραμμα της περιφέρειας στο σύνολό του, το οποίο από 1η Σεπτέμβρη θα αρχίσει να υλοποιείται, είναι ένα πρόγραμμα που οφείλουμε όλοι να το υπερασπιστούμε" κατέληξε ο κος Τατούλης.

Θα κληθούν εμπειρογνώμονες και σύμβουλοι που ασχολούνται με την ανάπτυξη

"Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας σε πλήρη επιχειρηματική δράση, γι αυτό και μετατοπίζουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον στις αγροτικές επιχειρήσεις" σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης διευκρινίζοντας ότι "θα κληθούν εμπειρογνώμονες και σύμβουλοι που ασχολούνται με την ανάπτυξη, δίνοντας έτσι ένα προφίλ της περιφέρειας σε πραγματικούς όρους".

Κάθε Δευτέρα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και κάθε 15 με τα μέλη του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνάντηση που είχε με το νέο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, του ζήτησε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και σημείωσε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για  να επιτευχθεί αυτό. Ο κος Τατούλης στην συνέχεια της συνομιλίας του με τον Αντιπεριφερειάρχη σημείωσε  ακόμα ότι "κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη θεσμικά σύσκεψη με τους συμβούλους της Π.Ε. Μεσσηνίας και κάθε 15 ημέρες με όλους τους υποψηφίους συμβούλους της Νέας Πελοποννήσου".

Σήμερα πληρώνουμε χρέη της παλαιάς Διοίκησης Μεσσηνίας και αυτό θα το αλλάξουμε προς όφελος των πολιτών

Ο κύριος Τατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "θα αποτελέσουμε τον πιλότο για διέξοδο της χώρας από τη κρίση, ένα νέο μοντέλο για όλη τη χώρα". Σήμερα, ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "πληρώνουμε υποχρεώσεις 3.000.000 Ευρώ που δημιούργησε η παλαιά Νομαρχιακή Διοίκηση Μεσσηνίας, κάτι που είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε για να βελτιώσουμε το έργο μας απέναντι τους πολίτες της Μεσσηνίας. Πρέπει να ανταποκριθούμε στη μεγάλη αγάπη και την ελπίδα που μας εναπόθεσε ο κόσμος" κατέληξε ο κος Τατούλης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, στην εισήγηση του τόνισε ότι βρίσκεται σε ένα συνδυασμό που έχει πρόγραμμα και σχέδιο, και αυτό που χρειάζεται από μέρους του είναι εργατικότητα και ενότητα, από όλους. Επίσης σημείωσε ότι οι πόρτες του διοικητηρίου θα είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες, ώστε αδιαμεσολάβητα ο κάθε πολίτης να έχει τη δυνατότητα να λύνει το πρόβλημα της καθημερινότητάς του. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε όλο το προσωπικό της Π.Ε. Μεσσηνίας στο έπακρο.

Πρέπει να εξυπηρετούνται άμεσα όλοι οι πολίτες και κυρίως οι κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Αναφορά δίνουμε μόνο στους Μεσσήνιους πολίτες

Στη συνέχεια ο κος Τατούλης είχε συνεργασία με τους διευθυντές των υπηρεσιών της Π.Ε Μεσσηνίας στους οποίους επεσήμανε ότι "πρέπει να εξυπηρετούνται άμεσα όλοι οι πολίτες και κυρίως οι κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες". Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα την καλή συνεργασία και συνεννόηση που πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες με το νέο Αντιπεριφερειάρχη. "Αναφορά δίνουμε μόνο στους Μεσσήνιους πολίτες" τόνισε χαρακτηριστικά. "Οι πόρτες της Περιφερειακής Ενότητας πρέπει να είναι ανοιχτές σε όλους τους πολίτες χωρίς κανένα απολύτως κομματικό ή πολιτικό αποκλεισμό" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Τατούλης σημειώνοντας ωστόσο ότι για τη μέχρι τώρα πορεία της Περιφέρειας και τις επιτυχείς παρεμβάσεις της, έχουν συντελέσει σε μεγάλο βαθμό οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Στο τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας και ζήτησε ακόμα περισσότερη προσπάθεια και δουλειά από όλους.

Δεσμεύονται 15.000.000 ευρώ για τις παρεμβάσεις έως το 2015 για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Στην συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του ΠΕΣΥ για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που πραγματοποιήθηκε μετά, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι "το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο για τον τουρισμό". Σημείωσε δε ότι μετά τις 15 Αυγούστου θα γίνει συνάντηση με το κύριο Ραγκούση και με τον Διοικητή της ΥΠΑ για αυτό το θέμα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην αναφέρθηκε αναλυτικότερα για το πλάνο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η αναβάθμιση του αεροδρομίου  σημειώνοντας ότι "μια σκέτη αναβάθμιση χωρίς το master plan του αεροδρομίου είναι ανούσια". Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχει το master plan της ΥΠΑ από το 2008 και υπάρχει ένα σχέδιο αναβάθμισης του 2008, όμως από τότε  σημείωσε έχουν αλλάξει πολλά μέχρι τώρα, γι αυτό θα γίνει συνάντηση με τον Υπουργό και το διοικητή της ΥΠΑ, ώστε να πετύχουμε να αλλάξουμε τελείως το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν δεσμευτεί χρήματα από το ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση του αεροδρομίου, και ότι δεσμεύονται 15.000.000 ευρώ για τις παρεμβάσεις έως το 2015. "Με την εξασφάλιση των 15.000.000 ευρώ δίνουμε ένα άλλο επίπεδο βιωσιμότητας στο αεροδρόμιο". "Δεν περιμένουμε να μας βρει τα χρήματα η κυβέρνηση αξιοποιούμε με ευθύνη μόνη μας όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους" σημείωσε ο κος Τατούλης που ευχαρίστησε την ομάδα εργασίας του ΠΕΣΥ που αποτελείται από δύο Αντιπεριφερειάρχες και ένα Περιφερειακό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης την κα. Ντίνα  Νικολάκου, τον κο Παναγιώτη Αλευρά, και Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, αλλά και τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Σκούρα για αυτή την εξέλιξη.
blogger hit counter