tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εκδηλώσεις στη Δήμητρα Γορτυνίας

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις στη Δήμητρα Γορτυνίας


Το Δ.Σ της Ένωσης Δημητριωτών, στην προσπάθειά του να ομορφύνει την Καλοκαιρινή διαμονή των συγχωριανών μας στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις κατά τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, με την επωνυμία «Καλοκαίρι 2011».

1.      Στις 13/08 στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου θα λάβει χώρα μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική (χωρίς χαρτούρα) με το δημοτικολαϊκό συγκρότημα Παπαγεωργίου Δημήτρη. Εισιτήριο εισόδου στην εκδήλωσή μας θα είναι στα 10 ευρώ και θα περιλαμβάνει σουβλάκια, προβατίνα γιούρμπασι, μπύρες, κρασί και αναψυκτικά Για τους νέους έως 14 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν και θα απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ.
Προσοχή : Το απόκομμα εισιτηρίου να φυλάγεται γιατί κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνει κλήρωση με δώρο έκπληξη προσφορά της Ένωσης.
2.      Τουρνουά Δηλωτής ανά τετράδες με συμμετοχή ανά άτομο 10 ευρώ. Στο ζευγάρι των νικητών θα απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα και χρηματικό έπαθλο 50 ευρώ. Για δηλώσεις συμμετοχής, άνω των 18 ετών.στο  Δ.Σ.
3.      Το καθιερωμένο τουρνουά τάβλι, για όλες τις ηλικίες. Στον πρώτο νικητή θα δοθεί αναμνηστικό κύπελλο και χρηματικό έπαθλο 50 ευρώ και στους τέσσερις (4) πρώτους από ένα τάβλι.
4.      Αθλητικές εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους από 5-15 ετών κατά κατηγορίες. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια.
5.      Στους τρεις (3) πρώτους νικητές ανά κατηγορία θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.».
Το Δ.Σ εύχεται στους απανταχού Διβριτσιώτες Καλό Καλοκαίρι και περιμένει τη βοήθεια των εθελοντών της Ένωσης στη ζωντανή μουσική βραδιά και τη συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις μας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΑΨΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     
O  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ     ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

Η Δήμητρα είναι ένα μικρό και γραφικό χωριό στους πρόποδες του Αφροδίσιου όρους. Πήρε το όνομά του από τη θεά Δήμητρα, που στην αρχαιότητα λατρευόταν εκεί. Υπήρχε και ιερό αφιερωμένο στη θεά, που ερείπιά του σώζονται στο χωριό. Επίσης λίγο έξω από το χωριό, στη θέση Παλαιόπολη, διατηρούνται ερείπια αρχαίου κτιρίου. Το χωριό είναι χτισμένο κοντά στο φαράγγι του Λάδωνα και στην τεχνίτη λίμνη του ποταμού. Τα όμορφα πετρόχτιστα σπίτια του αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα ορεινής αρκαδικής αρχιτεκτονικής. Αξιόλογη είναι και η εκκλησία του Αγ. Νικολάου με το όμορφο καμπαναριό και το θαυμάσιο τέμπλο. Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Δήμητρα βρίσκεται και η Μόνη Παναγίας Κλειβωκάς. Το μοναστήρι είναι χτισμένο πάνω σε βράχο και είναι από τα πιο γνωστά της περιοχής. Η Δήμητρα είναι μία πολύ καλή βάση για τη εξερεύνηση της γύρω περιοχής, πεζοπορίες στο φαράγγι του Λάδωνα, καθώς και για αθλητικές δραστηριότητες στην τεχνίτη λίμνη.
blogger hit counter