tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Δεν υπάρχουν λεφτά για την άρδευση της Βόρειας Κυνουρίας από τον Ανάβαλο" λέει ο Σκανδαλίδης

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Δεν υπάρχουν λεφτά για την άρδευση της Βόρειας Κυνουρίας από τον Ανάβαλο" λέει ο Σκανδαλίδης


Αρνητική είναι η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη για την ένταξη του έργου: «Άρδευση του Δήμου Β. Κυνουρίας από την πηγή του Ανάβαλου» με την απάντησή του 1610/19.8.2011 σε ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Ο Υπουργός αποκλείει ...
την ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του συγκεκριμένου έργου, του οπίου την υλοποίηση διεκδικεί ο Δήμος Β. Κυνουρίας από ετών αλλά και ο νέος δήμαρχος κ. Μ. Σκαντζός  με ενέργειές του προσπαθεί να επιβάλει στην κυβέρνηση.
Αποκλείει επίσης την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’ και μεταθέτει την απόφαση ένταξης του έργου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την άντληση πόρων από τις περιφερειακές πιστώσεις.
Επικαλούμενος την έλλειψη οικονομικών πόρων ουσιαστικά δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την χρηματοδότηση της κατασκευής της ζωτικής σημασίας αυτού έργου, για την άρδευση και την ανάπτυξη του δήμου Β. Κυνουρίας.
Ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αιφνιδιάζει δυσάρεστα τους κατοίκους, τους παραγωγούς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, κυρίως της τουριστικής οικονομίας, του Δήμου Β. Κυνουρίας, η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην ερώτησή μου. Ουσιαστικά ομιλεί για ματαίωση της προοπτικής κατασκευής του έργου. Είναι μια άδικη μεταχείριση η οποία καταδικάζει σε μαρασμό μία από τις πλέον παραγωγικές περιοχές τις Αρκαδίας.
Ο κ. Υπουργός αποκρύπτει ότι η μείωση των πόρων του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων οφείλεται στην αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και ότι η μείωση των πόρων του προγράμματος ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’ οφείλεται σε εσφαλμένους χειρισμούς της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι Αρκάδες δε δεχόμαστε αυτή την άδικη μεταχείριση, θα διεκδικήσουμε δυναμικά την υλοποίηση του έργου."
blogger hit counter