tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Ο Πεταλωτής αποφεύγει να πει που θα γίνουν οι νέες φυλακές"

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Ο Πεταλωτής αποφεύγει να πει που θα γίνουν οι νέες φυλακές"


Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του γραμματέα της ΝΔ «αποφεύγει να πάρει θέση ο υφυπουργός δικαιοσύνης κ. Γιώργος Πεταλωτής για την τοποθεσία κατασκευής των νέων φυλακών στην Πελοπόννησο με την απάντησή του ...
686/25.8.2011, σε ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Μεταθέτει τον προσδιορισμό του τόπου εγκατάστασης του νέου σωφρονιστικού ιδρύματος στις αποφάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης την οποία όρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Αποφεύγει επίσης να απαντήσει εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θεωρεί τις νέες εγκαταστάσεις μετεξέλιξη των υφιστάμενων και ξεπερασμένων πλέον από κάθε άποψη, φυλακών της Τρίπολης.
Αποφεύγει να απαντήσει ποια θα είναι η τύχη των εργαζόμενων οι οποίοι ήδη υπηρετούν στις εγκαταστάσεις των φυλακών της Τρίπολης.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αρνείται να αναγνωρίσει τα πολιτικά και γεωγραφικά πλεονεκτήματα της Τρίπολης και της Αρκαδίας για την κατασκευή των εγκαταστάσεων των νέων φυλακών.
Επιχειρεί μάλιστα, αφ ενός να μεταθέσει τη λήψη της απόφασης στην επιτροπή, την οποία όρισε ο κ. Περιφερειάρχης και αφετέρου να μετατρέψει την όλη υπόθεση σε πεδίο άγονου ανταγωνισμού μεταξύ των εκπροσώπων των νομών της Πελοποννήσου. Θεωρώ ατυχή την απάντηση του κ. Υφυπουργού στην ερώτησή μου.
Είμαι βέβαιος ότι ο δήμαρχος της Τρίπολης, οι δήμαρχοι των άλλων δήμων της Αρκαδίας και οι εκπρόσωποι του Αρκαδικού λαού είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συμπολιτών μας.»
blogger hit counter