tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σοβαρός κίνδυνος να μπει λουκέτο στο βρεφονηπιακό σταθμό «Βοσυνιώτη»!!!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Σοβαρός κίνδυνος να μπει λουκέτο στο βρεφονηπιακό σταθμό «Βοσυνιώτη»!!!


Πάρα πολύ σοβαρές αποκαλύψεις για την κατάσταση την οποία επικρατεί στο βρεφονηπιακό σταθμό «Βοσυνιώτη», που λειτουργεί στην οδό «28ης Οκτωβρίου», έκανε ο πρόεδρος του κληροδοτήματος, δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Σαμαρτζής. Είπε πως όταν ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου, η κατάσταση που βρήκε ήταν απερίγραπτη. Και προσέθεσε:
«Το χειρότερο είναι ότι βρήκα μία κουζίνα 60 τετραγωνικών μέτρων, με έξι μέτρα ταβάνι και να χρησιμοποιούν το φως από τον απορροφητήρα για να μαγειρέψουν! Πράγμα αδιανόητο.
Δεν έχει καθόλου χρήματα το κληροδότημα, παίρνει μία επιδότηση από το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να τοεπιχορηγήσει ο Δήμος, δεν έχουν πληρωθεί μισθοί, ΙΚΑ προμηθευτές, δεν υπάρχει μία. Μιλάμε για 250.000 € για να τρέξει αυτή η κατάσταση, για το 2011. Λειτουργεί παράνομα, διότι δεν υπάρχει άδεια!
Έκανα κάποιες ενέργειες για χορηγίες, για πεσμένα ταβάνια, φωτισμό. Εξασφάλισα εγγυήσεις, έβαλα χρήματα από την τσέπη μου, ελπίζοντας ότι σταδιακά μέχρι τα Χριστούγεννα, θα είχαμε καταφέρει να κάνουμε μία μίνι ανακαίνιση. Με βοήθησε ο κ. Κοσκινάς με κουζίνες και ντουλάπια και ο κ. Καλτεζιώτης με θρανία κλπ.
Η πορεία αυτή σήμερα το πρωί την πρόλαβε η Προϊστάμενη Διεύθυνσης Υγείας κυρία Κόλλια Χριστίνα η οποία μετά από ανώνυμη καταγγελία μίας μητέρας στο Σώμα επιθεωρητών Υγείας, τον Ιούλιο, το Σώμα της δίνει εντολή η ελέγκτρια να κάνει έλεγχο για το εξάμηνο 2011.
Η καταγγελία της μητέρας αναφέρει ότι το παιδί της πηγαίνει φοβισμένο και δεν έχει τη φροντίδα που πρέπει.
Πήγε η κυρία Κόλλια στο βρεφονηπιακό σταθμό, είδε τα απερίγραπτα, θα κάνει μία αναφορά, θα εισηγείται σε άμεσο διάστημα, να γίνουν πολλές εργασίες, αλλιώς να κλείσει ο παιδικός σταθμός.
Προτείνω στο σώμα την αναστολή λειτουργίας του για δεκαπέντε ημέρες, για να γίνουν εργασίες και να επιχορηγηθεί από το Δήμο.
Είμαστε έκθετοι. Κινδυνεύουν τα παιδιά».
Για το ίδιο θέμα, ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε ότι είναι ίδρυμα που επιχορηγείται από το Υπουργείο πρόνοιας και ότι οι επιχορηγήσεις είναι συνεχώς μειούμενες. «Πάντα έτσι λειτουργούσε. Δεν μπορούν οι μεν του Υπουργείου να μην επιχορηγούν και οι δε να κάνουν έλεγχο.
Πήγα στην επίτροπο, μου ζήτησε όλο το ιδρυτικό διάταγμα, να δούμε αν έχουμε  δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε» προσέθεσε.
Ο Γιώργος Σαμαρτζής είπε, στη συνέχεια, ότι «αν δεν γίνουν εργασίες, εγώ θα υποβάλλω την παραίτησή μου».
Ο Δημήτρης Παυλής είπε ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας, διότι έχει πολεοδομική παράβαση.
Ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος, το δάσος ήταν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που απαξίωναν τους παιδικούς σταθμούς, φορτώνουν το κόστος της προσχολικής αγωγής στους εργαζόμενους γονείς, δεν καλύπτουν τις ανάγκες των γονέων».
Τελικά, αυτό το οποίο ειπώθηκε είναι ότι ο Δήμος αναμένει την απάντηση της επιτρόπου, για το αν υπάρχει η δυνατότητα να επιχορηγήσει το «Βοσυνιώτειο», για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί. Άπαντες πάντως συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη αυτή η δομή και δεν πρέπει να κλείσει. 
blogger hit counter