tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα καταλήγει στη Μεγαλόπολη!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα καταλήγει στη Μεγαλόπολη!


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς  , η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου «αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης Άγιοι Θεόδωροι – ΔΕΗ Μεγαλόπολης» για την τροφοδοσία του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μεγαλόπολης.
Το έργο αφορά στην εγκατάσταση ΑΦΑ υψηλής πίεσης (80 barg), o οποίος θα ξεκινά από την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, N. Κορινθίας και θα καταλήγει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, συνολικού μήκους 159 χιλιομέτρων περίπου.
Το τμήμα του αγωγού έως την περιοχή εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, μήκους
143,4 χλμ, θα κατασκευαστεί με διάμετρο 24 ίντσες.
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, θα κατασκευαστεί Σταθμός Μέτρησης
δυναμικότητας ικανής να καλύψει την προβλεπόμενη κατανάλωση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Στην διαδρομή του αγωγού θα προβλεφθεί τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Κορίνθου, Άργους - Ναυπλίου και Τρίπολης – Μεγαλόπολης με κατασκευή των κατάλληλων αναμονών.
Καθ’ όλο το μήκος της χάραξης του αγωγού θα κατασκευασθούν οι απαιτούμενες συνοδευτικές εγκαταστάσεις του αγωγού, όπως σταθμοί βαλβιδοστασίων και ξεστροπαγίδων με τις απαραίτητες
προβλέψεις για την κατασκευή σταθμών μέτρησης και ρύθμισης και σταθμών ξεστροπαγίδων για τη μελλοντική τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Κορίνθου, Άργους – Ναυπλίου, Τρίπολης, Μεγαλόπολης καθώς και των περιοχών Πάτρας και Καλαμάτας.
Με τη λειτουργία του έργου θα υπάρξει συνεχής και απρόσκοπτη τροφοδοσία με φυσικό αέριο της νέας Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη καθώς και παροχή φυσικού αερίου για τις περιοχές Κορίνθου, Άργους-Ναυπλίου και Τρίπολης-Μεγαλόπολης και με μελλοντική προοπτική την τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Πάτρας, Καλαμάτας και Σπάρτης.
Δείτε ολόκληρη την απόφαση, ΕΔΩ!
blogger hit counter