tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Συμβουλές για υπολογιστές και κινητά

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Συμβουλές για υπολογιστές και κινητά

Γράφει ο Γιάννης Πετσέλης (Ηλεκτρονικός – Ραδιοηλεκτρολόγος)
 
 Ενημερώνετε πάντα το λογισµικό του υπολογιστή σας, ενεργοποιώντας τις αυτόµατες ενηµερώσεις.
 Χρησιμοποιείτε τις τελευταίες εκδόσεις στο πρόγραµµα πλοήγησης (browser), κατεβάζοντας όλες τις τελευταίες ενηµερώσεις. Ενεργοποιήστε την επιλογή των αυτόµατων ενηµερώσεων από το µενού ρυθµίσεων του browser.

 Εγκαταστήστε πρόγραµµα προστασίας από ιούς (antivirus) και φροντίστε να είναι πάντα ενηµερωµένο µε τις τελευταίες εκδόσεις ασφάλειας. Δεκάδες γνωστά προγράµµατα προστασίας είναι διαθέσιµα δωρεάν στο Διαδίκτυο (π.χ. Αvast, ΑVG, Κaspersky, ΝΟD, Νorton, Ρanda κ.λπ.).
 Εχετε πάντα ενεργό το τείχος προστασίας (firewall) του υπολογιστή σας. Αυτή η λειτουργία µπλοκάρει αυτόµατα τα δεδοµένα που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση χωρίς άδεια, αποτρέποντας έτσι τις κακόβουλες επιθέσεις.
 Μην κατεβάζετε αρχεία που προέρχονται από άγνωστες ή αναξιόπιστες πηγές. Προτού κάνετε downloading σιγουρευτείτε ότι η πηγή προέλευσης είναι γνωστή.
Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ασύρµατου Ιντερνετ (WiFi) στο κινητό σας. Σερφάρετε µόνο από σηµεία που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλή, όπως το σπίτι ή το γραφείο.
 Χρησιµοποιείτε µόνο τις εγκεκριµένες υπηρεσίες online αγορών (app stores) για κατέβασµα και εγκατάσταση εφαρµογών.
 Εγκαταστήστε ένα πρόγραµµα εντοπισµού κακόβουλου λογισµικού και ιών (antivirus) στο τηλέφωνό σας. Τα περισσότερα από αυτά διατίθενται δωρεάν στο Ιντερνετ.
 Μην επισκέπτεστε ποτέ συνδέσµους που δεν εµπιστεύεστε, µην ανοίγετε ύποπτα συνηµµένα αρχεία σε e-mail και µη γνωστοποιείτε σε κανέναν τα προσωπικά σας στοιχεία.

blogger hit counter