tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Οι πολίτες να μην πληρώσουν το χαράτσι"

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Οι πολίτες να μην πληρώσουν το χαράτσι"

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος κατέθεσε πρόταση θέματος προ ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
Στην πρότασή του, σημειώνει:
«Παρότι το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου απέρριψε στα τέλη Σεπτέμβρη την πρόταση μας να πάρει θέση και να καταγγείλει τα άδικα και αντισυνταγματικά χαράτσια, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναφέρουμε σήμερα το θέμα για το λεγόμενο χαράτσι μέσω Δ.Ε.Η. διότι είναι γνωστό ότι ο εκβιασμός που ασκεί η κυβέρνηση να κόψει το ρεύμα αν δεν πληρωθεί το χαράτσι έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες συμπατριώτες μας, έχει ήδη αναπτυχθεί ένα πλατύ κίνημα σε όλη την Ελλάδα και στην περιφέρεια μας όπου έχουν δημιουργηθεί Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, επίσης είναι γνωστό ότι και πάρα πολλοί δήμοι πρωταγωνιστούν.
Θεωρούμε ότι οφείλει και το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου να συζητήσει το θέμα και να πάρει θέση:Να ζητά να καταργηθεί άμεσα ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος και να μην επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα συμπολίτη μας ο οποίος θα έχει πληρώσει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος συν το ΦΠΑ συν τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους συν την ΕΡΤ.
Τονίζουμε ότι όπως αναφέρουν πολλά κείμενα των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα στις οποίες συμμετέχουν και οι δικηγορικοί σύλλογοι,
1) Ο Νόμος 4021/2011 που επιβάλλει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, γνωστός και ως χαράτσι της ΔΕΗ, με μόνο κριτήριο την τιμή ζώνης και την παλαιότητα των ακινήτων επί ποινή διακοπής του ρεύματος είναι αντισυνταγματικός.
2) Η εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας διότι έχει μειώσει δραματικά το εισόδημά μας.
3) Πρόκειται για μια μορφή ψυχολογικής βίας και εκβιασμού με την οποία προσβάλλεται βάναυσα η αξία του ανθρώπου καθώς κινδυνεύει να στερηθεί ένα ζωτικό αγαθό απαραίτητο για τη διαβίωση του.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ.
Η κυβέρνηση οφείλει να ενεργοποιήσει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για να εισπράξει από αυτούς που δεν πληρώνουν ποτέ. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες δεν έχουν άλλα χρήματα. Τους τα έχει πάρει η πολιτική του μνημονίου και των επόμενων νόμων.»
blogger hit counter