tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ο Γιάννης Κούρος θα τρέξει στα βήματα του Νικηταρά!

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιάννης Κούρος θα τρέξει στα βήματα του Νικηταρά!

Δεν πέρασαν παρά μόνο 45 ημέρες από το επίτευγμά του με την αναβίωση -για 2η φορά μέσα σε λίγα χρόνια- του «Φειδιππίδειου Αθλου» και ο Γιάννης Κούρος έβαλε νέους στόχους να φέρει σε πέρας, αυτή τη φορά με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος πολλαπλών υπερμαραθώνιων παγκόσμιων επιδόσεων θα διανύσει ...
28-29 Νοεμβρίου οκτώ ολοήμερες διαδρομές για να τιμήσει τον ήρωα τού 1821, Νικήτα Σταματελόπουλο, πιο γνωστό ως Νικηταρά, σε διάφορες τοποθεσίες (πόλεις και χωριά) όπου έδρασε, με διάφορα ανδραγαθήματα ή άλλες κινήσεις του.
Η προσπάθεια αυτή, αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Κούρος, θα συμβάλει στο να αναδειχθούν οι αρετές του Νικηταρά -ηθικές και σωματικές- όπως, εκτός της ανδρείας και της σβελτάδας, η ανιδιοτέλεια, η υπέρμετρη αγάπη προς την πατρίδα και η θυσία για την ελευθερία της.
Η οκταήμερη διαδρομή προς τιμήν του Νικηταρά έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με στόχο να προβληθούν ιστορικοί τόποι και μνημεία της Πελοποννήσου -αλλά και άλλων περιοχών-, καθώς και η δράση και το υποδειγματικό ήθος του Νικηταρά μέσα σε πλατύτερα πλαίσια ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
Με εκκίνηση τον τόπο καταγωγής του Νικηταρά (Τουρκολέκα Αρκαδίας, Τρίτη 22/11/11), με μια σεμνή τελετή και, περνώντας από τη γενέτειρά του (Νέδουσα), ο Γιάννης Κούρος θα διατρέξει διαδρομές στους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Αττικής, για να τερματίσει στον Πειραιά (29/11/11), όπου ο Νικηταράς απεβίωσε πάμπτωχος, τυφλός και εγκαταλελειμμένος απ΄τους τότε διοικούντες τη χώρα, αλλά με χορήγηση άδειας ώστε να δύναται να... επαιτεί, παρά τις ανεξίτηλες αξίες, τις οποίες υπηρέτησε και πρέσβευε.

blogger hit counter