tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Να πάψουν επιτέλους οι φήμες που κάνουν κακό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου»

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

«Να πάψουν επιτέλους οι φήμες που κάνουν κακό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου»

«Το Πανεπιστήμιο ήρθε και θα μείνει. Πρέπει να τελειώσουν οι φημολογίες περί συγχωνεύσεων» ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο.
Με αυτό τον τρόπο, έδωσε ξεκάθαρη απάντηση σε εκείνους που ...
διασπείρουν, κατά διαστήματα, διάφορα σενάρια, που ουσιαστικά στόχο έχουν να βλάψουν το Πανεπιστήμιο.
Ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι «από φέτος, έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και δεν έχουν αποθεματικά.  Μέχρι τώρα  οι τρεις πρώτες μήνες, θα αντιμετωπίσουμε ζήτημα λειτουργίας, μέχρι να έρθει η επιχορήγηση. Χάσαμε 50% τους προϋπολογισμούς μας, τα τελευταία δύο χρόνια. Κάναμε οικονομίες, ξενοικιάσαμε, κάναμε αναμόρφωση προϋπολογισμού, μειώσαμε κόστος κατά 23%, στα τελευταία δυο χρόνια.
Οικονομικά κριτήρια για να πειράξουμε έστω και μία πόλη του Πανεπιστημίου, δεν υπάρχουν.
Δεχθήκαμε επιθέσεις ότι κλείνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ότι κλείνουν τμήματα του Πανεπιστημίου».
Επίσης, ανέφερε: «Σήμερα υπηρετούν 129 καθηγητές, εργάζονται 91 άτομα διοικητικού προσωπικού, ενώ είναι εγγεγραμμένοι 5.500 φοιτητές.  Φέτος, εισηχθησαν1066 εισακτέοι και ο ίδιος αριθμός θα εισάγεται και τα επόμενα χρόνια. Τα επόμενα 4 χρόνια θα φτάσει μέχρι 7.000 φοιτητές, σε όλες τις σχολές. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν περίπου 500 φοιτητές, που παρακολουθούν τα δέκα μεταπτυχιακά προγράμματα που είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, με δίδακτρα». 
blogger hit counter