tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Πρόταση μομφής κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας από τον Π. Παρασκευόπουλο!

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση μομφής κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας από τον Π. Παρασκευόπουλο!

Π. Ζούνης
Π. Παρασκευόπουλος
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, κατέθεσε, σήμερα, πρόταση μομφής κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γορτυνίας Πέτρου Ζούνη, κατηγορώντας τον για ανεπάρκεια, παραταξιακή σκοπιμότητα, αλαζονεία και αστυνομοκρατική αντίληψη για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
Η πρόταση κοινοποιείται στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δήμου Γορτυνίας και στο Δήμαρχο Γορτυνίας.
Το πλήρες  κείμενο της πρότασης μομφής, η οποία συνεπάγεται και άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, έχει ως εξής:

  
«κ. Πρόεδρε,
κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κύριε δήμαρχε,

παρήλθαν ένδεκα μήνες, σχεδόν ένας χρόνος, από την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Από αφορμή, τα όσα διαδραματίσθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου, και με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη της παράταξής μας, αλλά και άλλοι συνάδελφοι, υποχρεωθήκαμε σε αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο. Σε εκείνη τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος αποδίδοντας ευθύνη για την ένταση σε εμάς, υπερέβη τα εσκαμμένα και διατύπωσε την πρωτόγνωρη απειλή προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι θα καλέσει την αστυνομία για να μας αποβάλλει από την αίθουσα, εάν δεν συμμορφωθούμε προς τις απαιτήσεις του. Αυτή ή απειλή, δεν ήταν μόνο πρωτότυπη αλλά και πρωτόγνωρη για τη δημοκρατική λειτουργία στο θεσμό – πυλώνα της δημοκρατίας, που είναι η αυτοδιοίκηση. Παρήλθε ένας μήνας. Και με λύπη διαπιστώνω ότι δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μία συγγνώμη. Πρόκειται για ατόπημα που προσβάλλει το δημοτικό συμβούλιο, τη δημοκρατία και το λαό της Γορτυνίας. Θυμίζω ότι πριν ένα έντεκα μήνες, στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου, χωρίς μικροψυχία και σκοπιμότητες, η παράταξή μας ψήφισε υπέρ της εκλογής του. Στο διάστημα των έντεκα μηνών, λειτούργησε με ανεπάρκεια, μικροψυχία και στενή κομματική – παραταξιακή σκοπιμότητα. Δεν τίμησε τις ψήφους μας, τη θέση και το ρόλο του. Δεν προέταξε το όλον, την ενωτική δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Στις περισσότερες συνεδριάσεις υπερέβη τα εσκαμμένα και ως προς το θεσμικό του ρόλο. Από απειρία, κεκτημένη ταχύτητα ή αλαζονεία, με την ανοχή και του δημάρχου, λειτούργησε ως δημαρχεύον, αντ΄ αυτού.
Για όλα τα παραπάνω και επειδή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι η κορυφαία διαδικασία ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στο δήμο, αλλά και συλλογικό όργανο  κατάθεσης θέσεων, απόψεων, και προτάσεων διαλόγου που στόχο έχουν την λήψη αποφάσεων προς όφελος των δημοτών.
Επειδή με την μέχρι σήμερα πορεία σας ως πρόεδρος του Δ.Σ. δεν έχετε δώσει την δυνατότητα της πλήρους και αντικειμενικής ενημέρωσης των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων με εισηγήσεις για τα θέματα που συζητούνται στα Δ.Σ. μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος.
Επειδή σε όλες τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του Δ.Σ. εισηγείστε πολλά θέματα προ ημερήσιας διάταξης που δεν έχουν όλα το χαρακτήρα του επείγοντος, αλλά στόχο έχουν τον αιφνιδιασμό της αντιπολίτευσης για να τα περάσετε με την πλειοψηφία που διαθέτετε.
Επειδή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 11ης Νοεμβρίου δεν  τηρήσατε  τις προβλεπόμενες από τον νόμο  και τον κανονισμό  προθεσμίες  ώστε σχετικά εγκαίρως οι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερωθούν για τις συνεδριάσεις  και την ημερήσια διάταξη  και επιπλέον με αυτές τις παραλήψεις  σας ναρκοθετείτε την ομαλή λειτουργία του Δ.Σ. και την νομιμότητα των αποφάσεων.
Επειδή μεθοδεύσατε μια τέτοια αντιδημοκρατική διαδικασία πέρα από όσα ορίζει ο νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου, μας αναγκάσατε να αποχωρήσουμε όλη η αντιπολίτευση.
Είναι πλέον σαφέστατο ότι αίρουμε την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπό σας την οποία σας δώσαμε στην έναρξη της νέας δημοτικής αρχής στα πλαίσια συναίνεσης της νέας διοίκησης του καλλικρατικού δήμου Γορτυνίας.
Στην ουσία πρόκειται για πρόταση μομφής, που ζητώ να τεθεί στην κρίση του δημοτικού  συμβουλίου, προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου. 

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011-11-24

Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος δήμου Γορτυνίας
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης»
blogger hit counter