tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Δ. Παυλής: «Η Δημοτική αρχή τρέχει πίσω από τις εξελίξεις» (video)

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δ. Παυλής: «Η Δημοτική αρχή τρέχει πίσω από τις εξελίξεις» (video)


Σε τρία θέματα επικεντρώθηκε η σημερινή συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Αρχικά, για την ανάρτηση αποφάσεων του Δήμου και των νομικών προσώπων του Δήμου Τρίπολης, στον ιστότοπο της «Διαύγειας», είπε ότι παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην ανάρτηση των αποφάσεων, μέχρι και πέντε μήνες, ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο και τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας κάποιων αποφάσεων, αν κάποιος προσφύγει εναντίον τους.
Αναφορικά με τα σπήλαια του Κάψια, είπε: «Γιατί έπρεπε να κλείσουν τα σπήλαια; Αυτό σημαίνει ότι η νέα δημοτική αρχή δεν προηγείται των εξελίξεων. Τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Καταφέραμε το ακατόρθωτο. Να κλείσουμε τα σπήλαια».
Τέλος, για τη μίσθωση κτιρίου που θα μεταστεγαστούν οι δημοτικές υπηρεσίες, είπε ότι η παράταξη του δεν διαφωνεί με τη λογική να στεγαστούν οι υπηρεσίες, σε ένα κτίριο, αλλά ανέφερε κάποιες προϋποθέσεις.
Και έθεσε ένα ερώτημα που δεν έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ρώτησε αν «στο κτίριο που τελικά επιλέχτηκε, είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι δεν το πήρε η νομαρχία για τις ανάγκες της νέας περιφέρειας με 6,5 ευρώ τετραγωνικό; Πως δίνουμε σήμερα 8,4; Συν τα πάρκινγκ. Με 6,5 ευρώ και δεν το πήρε. Τι άλλαξε δηλαδή μέσα σε 8 μήνες, από την προηγουμένη, ο νομάρχης δηλαδή ο κ. Κωνσταντόπουλος, που είχε προβεί σε αυτή τη διαδικασία του διαγωνισμού, επιλέγει τη λύση του ΟΤΕ, με πέντε λεπτά λιγότερο από το 6,5. Πως σήμερα έχουμε τη συμφερότερη μετά από 8-10 μήνες και είναι 8,4 και που η οικονομική συγκυρία είναι πολύ αρνητική για όλους μας; Γιατί δεν μπορούσε να επιτευχτεί μια άλλη τιμή; Γιατί δεν το χρησιμοποίησαν διαπραγματευτικά; Στον υποτιθέμενο διαγωνισμό… Η διαδικασία του διαγωνισμού δεν ήταν σωστή, δεν μπορεί να πηγαίνει επιτροπή και να υποδεικνύει με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί ένας ενδιαφερόμενος το ακίνητό του. Δεν είναι δουλειά της αυτή.
Εγώ προσωπικά δεν πείστηκα από ό,τι έγινε προχθές και ό,τι ειπώθηκε και λυπάμαι που το λέω. Μπήκε το θέμα σε ψηφοφορία. Το 20-20 δεν νομιμοποιεί να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν εκ των ιδιωτών. Εάν μπορούσε να γίνει ξανά η διαδικασία, βεβαίως πιστεύω ότι θα μπορούσε αν η λύση ήταν αυτή τελικά της δημοπρασίας, να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη, πολύ καλύτερη τιμή. Και βεβαίως θα ήταν συγκρίσιμη με τα 12.500 – 13.000 €. Τα 25.000 είναι διπλάσια τιμή ή τα 27.000, με την αποθήκη.
Είναι τεράστιες οι διαφορές εγώ έκανα και με άλλη πρόταση, να μπορέσουμε να εξαντλήσουμε το περιθώριο του στρατοπέδου. Να επισκεφτούμε τον Υπουργό Άμυνας, είναι ανοιχτός σε αυτή την πρόταση, αλλά πρέπει ο δήμος να κάνει μία συνολική πρόταση».
blogger hit counter