tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ο «Ορφέας» Τρίπολης στην ΕΤ1!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο «Ορφέας» Τρίπολης στην ΕΤ1!

Η ΕΤ1 θα μεταδώσει σε πρώτη πανελλήνια προβολή την μουσική εκδήλωση «Μελωδίες Ποιητών» που μαγνητοσκοπήθηκε στις 8 Μαΐου 2011 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Στην εν λόγω εκδήλωση, η Νεανική Χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης μαζί με την Ορχήστρα Δωματίου “NuovArte” και τους ...
σολίστ κ. Αντώνη Κορωναίο (τενόρος) και κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου (σοπράνο), ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα των ποιητών Νίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνο Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος. 
Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 21:00.
Την διασκευή των τραγουδιών για ορχήστρα και την προσαρμογή τους για χορωδία, επιμελήθηκε ο μαέστρος κ. Ματθαίος Λεγάκης. Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την γέννηση του Νίκου Γκάτσου και στα σαράντα χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Σεφέρη, προβλήθηκαν δύο βίντεο – αφιερώματα στους δυο μεγάλους ποιητές, τα οποία επιμελήθηκαν ο Σταύρος Μπαριάμης, χορωδός του «Ορφέα» και η κα. Γεωργία Δάλκου, πρόεδρος της θεατρικής ομάδας Τρίπολης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Είναι σημαντικό γεγονός για τον «Ορφέα» και την πόλη μας που η ΕΤ1 θα προβάλει ένα ολοκληρωμένο έργο με συνεργασία συμφωνικής ορχήστρας δωματίου, σολίστ και χορωδίας.

Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη για την μεγάλη χορηγία τους, καθώς και τους επιχειρηματίες της Αρκαδίας: Μ. Βράτιμος – Π. Παπαδόπουλος, «Αρχοντικό» Καλτεζιώτη, Μελής Α.Ε., Τράπεζα Κύπρου, Επιμελητήριο Αρκαδίας, Μ.Δ. Κωσταρές και Υιοί Ο.Ε. και τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε. και Αρκαδική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να αποδώσουμε στον Δήμο Πεύκης για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου.



Ερμηνεύουν:

Νεανική Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης

Ορχήστρα Δωματίου ΝuovArte



Σολίστ: Χριστίνα Αθανασοπούλου, Αντώνης Κορωναίος

Διδασκαλία Χορωδίας: Χριστίνα Αθανασοπούλου

Μουσική Διεύθυνση - Ενορχήστρωση: Ματθαίος Λεγάκης



Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης

Φωτάκου 10, Τ.Θ. 64, 22100 Τρίπολη

TΗΛ/FAX: 2710224622



Blog: http://orfeastripolis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter