tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τα κολωνάκια στην «Εθνομαρτύρων» … διχάζουν τους καταστηματάρχες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τα κολωνάκια στην «Εθνομαρτύρων» … διχάζουν τους καταστηματάρχες

Θετικές και αρνητικές κριτικές γίνονται για την απόφαση να τοποθετηθούν κολωνάκια σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες οδούς της Τρίπολης, στην οδό «Εθνομαρτύρων».

Οι «Αρκαδικές Ειδήσεις» απευθύνθηκαν σε καταστηματάρχες του συγκεκριμένου δρόμου, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους, για το νέο αυτό μέτρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ



Κώστας Καρκούλης – Φαρμακοποιός: ¨…Για εμάς τους καταστηματάρχες είναι καταστροφικό αυτό. Δεν μπορεί να παρκάρει κανείς αυτή τη στιγμή και είναι μεγάλο πρόβλημα. Και ειδικά να σκεφτεί κανείς, τι πρόκειται να γίνει τις ημέρες όπου έχουμε εφημερίες..¨ 

   Α.Ε: Απευθυνθήκατε κάπου, ή σε κάποιες Αρχές οι καταστηματάρχες εδώ στην οδό Εθνομαρτύρων;

   Κ.Κ: ¨…Όχι διότι τα είδαμε χτες την Τετάρτη το πρωί ξαφνικά. Δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε γιατί δεν ξέραμε ότι θα γίνει αυτό..¨

   Α.Ε: Πιστεύετε ότι θα αποσυμφορήσει το κυκλοφορικό πρόβλημα και το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια αυτό το μέτρο;

   Κ.Κ: ¨…Εσείς βλέπετε να έχει αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων; Δεν το νομίζω αυτό εγώ..¨ 

   Α.Ε: Άρα λοιπόν υπάρχουν και άλλοι καταστηματάρχες εδώ στην οδό Εθνομαρτύρων που έχουν τις ίδιες ανησυχίες;

   Κ.Κ ¨…Εννοείται..!!! Όλη η περιοχή εδώ πέρα, που και δεν είναι τόσο εμπορικός αυτός ο δρόμος, αντιδρούνε γιατί δεν ξέρουμε αν προσφέρει και τίποτα αυτό το μέτρο με τα κολωνάκια. Αλλά όπως και να το κάνετε, είναι πρόβλημα μεγάλο για εμάς..¨ 



   Γιώργος Γιόβας – Σχολή οδηγών: Τα κολονάκια εξυπηρετούν μία συγκεκριμένη ομαλή κυκλοφοριακή κίνηση και αποσυμφόρηση. Καλό θα ήταν οι αρχές να σκεφτούν πρώτα τους χώρους στάθμευσης για να εξυπηρετούνται τα καταστήματα που είναι στη δρόμο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σταματήσει κανείς, ούτε για δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πάλι πρόβλημα».



Κ. Μπένος – Καταστήματα ρούχων: Δεν μας έχει επηρεάσει τόσο πολύ, όχι πολύ, λίγο ναι.

Α.Ε.: Πιστεύετε ότι αναγκάστηκε η δημοτική αρχή να προβεί σε αυτό το μέτρο, διότι υπήρχε πρόβλημα με τα παρκαρίσματα;

ΜΠ: Δε νομίζω. Χρειάζεται μυαλό και μάτι για αυτές τις δουλειές.

Α.Ε.: Όταν οι πελάτες σας δεν έχουν που να παρκάρουν, δεν είναι ένα πρόβλημα;

ΜΠ: Ε, κάποιου θα βρουν να παρκάρουν, θα βρουν ένα χώρο.

Α.Ε. Άρα, εν μέρει, είναι ένα καλό μέτρο αυτό…

ΜΠ: Ναι, η αλήθεια είναι ότι εδώ γινόταν ένα χαμός και με τις τράπεζες. Είχε δημιουργηθεί ένα πρόβλημα και κάποιοι πάρκαραν άναρχα.



Θωμάς Ζήσης – Καταστηματάρχης: Ακόμα δεν μπορώ να σας πω κάτι συγκεκριμένο, διότι τοποθετήθηκαν τα κολωνάκια χθες (σ.σ. προχθές). Βλέπω όμως ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, με την έννοια ότι είναι ένας δρόμος όπου υπάρχουν όλες οι τράπεζες, ο κόσμος θέλει να εξυπηρετηθεί , δεν υπάρχει χώρος να σταθμεύουν , με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στάθμευσης και πρόβλημα μποτιλιαρίσματος.

Α.Ε.: Πιστεύετε ότι θα παίξει κάποιο αρνητικό ρόλο, όλο αυτό;

Ζ.Θ: Δε νομίζω να παίξει μεγάλο και σημαντικό πρόβλημα, απλώς ότι θα δυσκολέψει σε ένα μεγάλο βαθμό στο να παρκάρει ο άλλος για να εξυπηρετηθεί πιο γρήγορα. Απλά, θα κάνει τον κόπο να πηγαίνει κάτω στην πλατεία, για να παρκάρει εκεί.



κ. Μπαρούτας - Καταστηματάρχης: Τα κολονάκια έχουν επηρεάσει αρνητικά τους καταστηματάρχες της περιοχής, διότι όλοι ανεβαίνουν πάνω στα πεζοδρόμια και γίνεται ένας χαμός.

Α.Ε.: Υπήρχε και πριν αυτό το πρόβλημα;

ΜΠ: Έχει αυξηθεί και είναι χειρότερα τώρα.

Α.Ε.: Πιστεύετε ότι το εκμεταλλεύονται αυτό οι πολίτες και γι’ αυτό παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια;

ΜΠ: Και βεβαίως το εκμεταλλεύονται, διότι δεν έχουν που να παρκάρουν.

Α.Ε.: Πιστεύετε ότι θα επηρεάσει το μέτρο αυτό τους καταναλωτές;

ΜΠ: Νομίζω ναι, διότι και σε εμένα σταματούν μπροστά στο πεζοδρόμιο, απέξω.



κυρία Ελεάνα – εμπορικό κινεζικό: Όχι, δεν έχει επηρεάσει σε τίποτα αυτό το μέτρο. Είναι ίσα – ίσα πολύ εξυπηρετικό και μπορεί να γίνεται και η διέλευση των αυτοκινήτων σε πολύ πιο ομαλές συνθήκες, αλλά εκείνο που κάνουν οι Έλληνες, ξέρετε τώρα, είναι ό,τι βρούμε, αυτό μας βολεύει. Βγάζουν και τα κολωνάκια, ανεβαίνουν και στο πεζοδρόμιο και συνεχίζουν το βιολί τους. Και γίνεται το κομφούζιο, όπως ξέρετε. Γι’ αυτό βλέπω το μέτρο πάρα πολύ καλό.

Δεν έχει επηρεάσει τη δουλειά μας, εξυπηρετείται πολύ καλά αυτό το μέτρο. Κι όσον αφορά, τον οποιοδήποτε με το αυτοκίνητο που περνά από το δρόμο αυτό, του είναι εύκολο, αλλά και ακόμα και τους πεζούς τους στενοχωρεί και τους δημιουργεί πρόβλημα μόνο όταν είναι παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο. Διότι όταν κλείνει το πεζοδρόμιο ένα ΙΧ ο πεζός από πού θα έχει διέλευση;



Κύρια Ιφιγένεια – καφετέρια : Μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ διότι δεν σταματά κανείς πλέον να πάρει ούτε ένα καφέ. Το καφέ χρειάζονται να πάρουν στο δρόμο, για να πάνε στη δουλειά, δεν χρειάζεται το πάρουν για το σπίτι.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται έτσι. Η Τρίπολη είναι μια μικρή πόλη. Δεν έχουμε τόσα πολλά πάρκιγνκ που μπορούν να παρκάρουν και να διευκολυνθούν όλοι. Όποτε νομίζω ότι κάνουν λάθος. Είχαμε την κρίση, τώρα είναι να το κλείσουμε τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter