tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Στις 25 Ιανουαρίου οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Όλες οι λεπτομέρειες!

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στις 25 Ιανουαρίου οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Όλες οι λεπτομέρειες!

Η τριμελής Οργανωτική Επιτροπή για την ανάδειξη των μελών του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, απαρτιζόμενη από τον Καθηγητή ...
του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Διονύσιο Κλάδη, ως Πρόεδρο, την Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας κ. Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου και τον Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών κ. Ανδρέα Μαρά, ως μέλη, προκηρύσσει τις εκλογές για την ανάδειξη των έξι καθηγητών – εσωτερικών μελών του πρώτου Συμβουλίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με τα ακόλουθα:
Οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι (6) καθηγητών – εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις των παρ. 1 έως 4 του άρθρου 8 και των παρ. 1 και 2 του άρθρου 76 του Ν. 4009/2011, οι οποίες επισυνάπτονται ως Παράρτημα στην παρούσα προκήρυξη. Οι ειδικότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των εκλογών ρυθμίζονται από τις σχετικές διατάξεις των υπουργικών αποφάσεων Β2/125673/2.11.11 (ΦΕΚ 2436Β΄) και Β2/125673α/4.11.11 (ΦΕΚ 2503Β΄), οι οποίες επισυνάπτονται ως χωριστά ηλεκτρονικά αρχεία στην παρούσα προκήρυξη.
Υποψηφιότητες για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τις 3.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2012 από καθηγητές πρώτης βαθμίδας και από αναπληρωτές καθηγητές πλήρους απασχόλησης του Ιδρύματος. Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι καθηγητές οι οποίοι τελούν σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, καθώς και εκείνοι που αποχωρούν από την υπηρεσία πριν από τη λήξη της τετραετούς θητείας του Συμβουλίου, δηλαδή εκείνοι οι οποίοι αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας μέχρι και 31.8.15. Οι δηλώσεις υποβολής υποψηφιοτήτων κατατίθενται εγγράφως στη Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ιωάννα Κοτσώρη, στη Διεύθυνση Προσωπικού στην Τρίπολη (Κτίριο ΟΑΕΔ, 22100 Τρίπολη), όπου και πρωτοκολλούνται στο τηρούμενο ειδικό πρωτόκολλο. Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν και με fax (στον αριθμό 2710-221147) και ταχυδρομικά. Σε κάθε περίπτωση όμως οι δηλώσεις υποβολής υποψηφιοτήτων πρέπει να έχουν παραληφθεί από τη Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής μέχρι και τις 3.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2012.
Οι υποψήφιοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνοδεύσουν τη δήλωση υποβολής της υποψηφιότητάς τους από σύντομο βιογραφικό σημείωμα προκειμένου να αναρτηθεί αυτό στην κεντρική ιστοσελίδα του Ιδρύματος μαζί με τον πίνακα των υποψηφίων. Επίσης, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις θέσεις τους μέσω του helpdesk@uop.gr. Οι υποψήφιοι μπορούν να ανακαλέσουν την υποψηφιότητά τους με έγγραφη δήλωσή τους η οποία υποβάλλεται στη Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι και τις 3.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2012, η οποία και τις πρωτοκολλεί στο ειδικό πρωτόκολλο.
Η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε ένα και μόνο εκλογικό τμήμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη στην Τρίπολη και θα διαρκέσει από τις 10.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα. Στην ψηφοφορία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις του Ν. 4009/2011, όσοι υπηρετούν σε θέσεις καθηγητών πρώτης βαθμίδας, αναπληρωτών καθηγητών, επίκουρων καθηγητών και λεκτόρων. Εξαιρούνται μόνο εκείνοι που τελούν σε αναστολή άσκησης καθηκόντων.
Η αναγνώριση των εκλογέων, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, γίνεται με βάση το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο προκύπτει η ταυτότητά τους, το οποίο οφείλουν να προσκομίζουν στην Οργανωτική Επιτροπή.
Κάθε υποψήφιος μπορεί με γραπτή δήλωσή του η οποία υποβάλλεται στη Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι και τις 3.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2012 να διορίσει έναν αντιπρόσωπο και έναν αναπληρωτή του στο εκλογικό τμήμα διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι των υποψηφίων και οι αναπληρωτές τους μπορούν να παρίστανται κατά τη διάρκεια όλης της εκλογικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της ψηφοφορίας. Οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι και οι αναπληρωτές τους δικαιούνται να υποβάλουν κάθε είδους ενστάσεις.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Καθηγητής Διονύσης Κλάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter