tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αυτούς τους δεματοποιητές θέλουν να φέρουν και στην Αρκαδία;

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αυτούς τους δεματοποιητές θέλουν να φέρουν και στην Αρκαδία;

Χώροι δεματοποίησης πρόκειται να λειτουργήσουν και στην Αρκαδία. Τι συμβαίνει όμως σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, δίπλα μας, που ήδη λειτουργούν δεματοποιητές;
Τέτοιοι χώροι δεματοποίησης λειτουργούν στην Μαραθόλακα Μεσσηνίας και στα Δίδυμα Αργολίδας.
Για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, μίλησε σήμερα και την περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα, ο ...
γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Λάμπρος Μπούκλης. Μίλησε για μία περιβαλλοντικά απαράδεκτη κατάσταση και παρουσίασε φωτογραφικό υλικό.
Έδειξε φωτογραφίες με σκισμένα δέματα απορριμμάτων και φωτογραφίες με τα υγρά ποτ βγάζουν τα δέματα και επισήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν για τον υδροφόρο ορίζοντα.
Από τη συντονσιτική επιτροπή αγώνα Ερμιονίδας, κάτοικος της περιοχής κατήηγειλε ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε κλασική χωματερή που συνυπάρχουν δέματα και χύμα τόνοι απορριμμάτων. Είπε ότι δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, μίλησε για μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και για κίνδυνο από την πρόκληση μίας φωτιάς.
Ζήτησε άμεσα τον ορισμό διαδικασίας για τη μεταφορά των δεμάτων και των απορριμμάτων, ώστε το καλοκαίρι να βρει την εγκατάσταση στην κατάσταση που προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Ο Περιφερειάρχης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για να απελευθερωθεί  ο χώρος από τα δέματα.
Ανακοίνωσε ξανά ότι από 1η Ιουλίου θα κλείσουν όλες οι χωματερές.
Παράλληλα είπε ότι θα εμμείνουμε την πολιτική για την ανακύκλωση και ότι στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για την πολιτική της περιφέρειας, για την ανακύκλωση.
«Δεν επιλέξαμε εμείς το δεματοποιητή. Τη βρήκαμε με υπογραφές των κυρίων δημάρχων των τέως καποδιστριακών δήμων που είχαν εγκρίνει τον περιφερειακό σχεδιασμό. Την ευθύνη είχαν οι παλιοί ΦΟΔΣΑ. Εμείς έχουμε την ευθύνη της τήρησης του περιφερειακού σχεδιασμού» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter