tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αντιπροσώπους στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων θα ορίσουν τα δημοτικά συμβούλια της Αρκαδίας

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αντιπροσώπους στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων θα ορίσουν τα δημοτικά συμβούλια της Αρκαδίας

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται μία διάταξη η οποία αφορά άμεσα και τους δήμους της Αρκαδίας. Ειδικότερα, με ...
τη διάταξη της παραγράφου 10 ρυθμίζεται το θέμα της εκλογής νέων διοικητικών συμβουλίων στους υφιστάμενους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κατά το υπόλοιπο της μεταβατικής περιόδου έως την συγχώνευσής τους στον νέο ενιαίο ΦΟΔΣΑ.  Με το καταργούμενο τελευταίο εδάφιο της παρ.4 του άρθρου 104 του ν.3852/2010 παρατάθηκε η θητεία των διοικητικών συμβουλίων που είχαν εκλεγεί πριν την 1.1.2011 με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους δεδομένου ότι τα περισσότερα των μελών δεν είναι πλέον αιρετοί.
Τα δημοτικά συμβούλια στην Αρκαδία, εντός είκοσι ημερών από την δημοσίευση του παρόντος νόμου ορίζουν αντιπροσώπους των δήμων στα διοικητικά συμβούλια των υφισταμένων Φορέων Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων. Τα διοικητικά συμβούλια των υφισταμένων Φορέων Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων  συγκροτούνται εντός τριάντα ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος.
Κάθε   δήμος   ορίζει αριθμό  αντιπροσώπων ίσο με το άθροισμα των αντιπροσώπων που είχαν ορίσει οι  δήμοι ή κοινότητες από την συνένωση των οποίων ιδρύθηκε σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.3852/2010. Όταν ο αριθμός των αντιπροσώπων   είναι μεγαλύτερος από δύο ένας τουλάχιστον εκλέγεται   από την μειοψηφία. Από τους  πέντε αντιπροσώπους και άνω δύο τουλάχιστον εκλέγονται από την μειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter