tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια εντοπίζεται σε δύο περιοχές της Κυνουρίας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια εντοπίζεται σε δύο περιοχές της Κυνουρίας

Η σημερινή σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών που έγινε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέδειξε στοιχεία για την περιοχές της Αρκαδίας, που κυρίως εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ...
προχωρήσει τη διαδικασία σχεδιασμού και προγραμματισμού ολοκληρωμένης μελέτης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών που μεταδίδουν την νόσο (ελονοσία).
Αυτό το οποίο έκανε γνωστό ο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανδρέας Πουλάς είναι ότι για την Αρκαδία, το πρόβλημα εντοπίζεται στον υγρότοπο Μουστού, στη Βόρεια Κυνουρία και στον Φωκιανό της Νότιας Κυνουρίας.
Βέβαια, αντίστοιχα προβλήματα εμφανίζονται σε περιοχές όλων των νομών της Πελοποννήσου. «Αυτές είναι οι περιοχές που έχουμε το σημαντικό πρόβλημα, όσον αφορά τα κουνούπια. Αποτελούν εστίες αναπτύξεως κουνουπιών.
Να προχωρήσουμε σε προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην περιφέρεια και δήμους και μετά να αποφασιστεί ο τρόπος καταπολέμησης κουνουπιών» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Πουλάς και είναι πλέον σαφές ότι το επόμενο διάστημα θα «τρέξουν» σημαντικές εξελίξεις οι οποίοι θα αφορούν άμεσα την Κυνουρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter