tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Μόνο οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να δώσουν κύρος και αξιοπιστία στην Ελληνική Δικαιοσύνη!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Μόνο οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να δώσουν κύρος και αξιοπιστία στην Ελληνική Δικαιοσύνη!

Γράφει ο Τάσος Παπαζαχαρίας*
 
Φεύγοντας λοιπόν και αυτός ο χρόνος που με τόσες πίκρες μας χόρτασε αλλά και μπόλικα αντιφατικά συναισθήματα μας χάρισε, έφερε ταυτόχρονα  στην επιφάνεια, ένα ακόμη από τα πιο σημαντικά προβλήματα της κακοδαιμονίας της χώρας μας.

Είναι  ένα,  μείζονος σημασίας, πρόβλημα από το οποίο εξαρτάται και θα εξαρτηθεί άμεσα  η πορεία της χώρας μας μελλοντικά.
     Είναι εκείνο το πρόβλημα  που δικαιολογημένα βασανίζει τη σκέψη του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, αν και κατά πόσο είναι πραγματικά τυφλή και αμερόληπτη η Δικαιοσύνη στη χώρα μας.
     Πολλές είναι οι περιπτώσεις  και οι αφορμές  στο πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα στον καθένα μας να έχει τις ενστάσεις του και τις επιφυλάξεις του, στο κατά πόσο απονέμεται σωστά και δίκαια η δικαιοσύνη στη χώρα μας.
     Το πρόβλημα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και η σημασία του για την πορεία της χώρας είναι ανησυχητική, όταν οι υποθέσεις για τις οποίες η Δικαιοσύνη πρέπει να σταθεί στο ύψος της αποστολής της, έχει να κάνει με τη γάγγραινα της Ελληνικής οικονομίας που είναι χρόνια τώρα, η φοροδιαφυγή.
     Όλοι μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει με το πρόβλημα αυτό και τι συνέπειες έχει για το μέσο Έλληνα φορολογούμενο, ιδιαίτερα το μισθωτό και τον συνταξιούχο, που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τον παράδεισο της φοροδιαφυγής ,όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, διεθνώς η χώρα μας, αφού ότι εισοδήματα έχουν είναι όλα υπό το φως του ήλιου.
     Τώρα όμως που η κατάσταση των οικονομικών της χώρας μας έχει επιδεινωθεί και τα συνήθη υποζύγια δεν αντέχουν  να σηκώσουν επιπλέον φορτίο φόρων και έκτακτων εισφορών και ως εκ τούτου άρχισαν να κλωτσούν και να διαμαρτύρονται, αποφάσισαν οι αρμόδιοι κάτω από αυτή την πίεση των διαμαρτυριών, να βάλουν  στο στόχαστρό τους και άλλα κοινωνικά στρώματα, που μέχρι τώρα ήταν στο απυρόβλητο και απολάμβαναν της πλήρους ασυλίας από τις μέχρι σήμερα κυβερνή-σεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!!
     Η ανάγκη αυτή για το μερικό άπλωμα της φορολογικής βάσης, έφερε και τις πρώτες συγκρούσεις, του πολιτικού και  οικονομικού κατεστημένου, με τα μέτρα αυτά, αφού είναι γνωστό ότι οι φοροφυγάδες και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εθνικό αυτό σπόρ,δε θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν σε τέτοια κατορθώματα αν και εφόσον δεν είχαν όλα αυτά τα χρόνια, ισχυρή πολιτική κάλυψη και προστασία.
     Με το πρώτο λοιπόν βήμα που έγινε προς τη κατεύθυνση του περιορισμού της φοροδιαφυγής και ορίστηκαν προς τούτο οι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος,
έτσι έχουν ονομαστεί, άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα στην εκτέλεση του δύσκολου αναμφισβήτητα έργου τους.  Ένα έργο που έχει να κάνει με τα μυθικά τέρατα του οικονομικού κατεστημένου της χώρας μας, τα οποία διαθέτουν ποικιλία πανίσχυρων διασυνδέσεων με το αντίστοιχο πολιτικό κατεστημένο και δεν είναι της στιγμής η ανάλυσή τους, όμως  εν καιρώ θα επανέλθουμε.
     Οι πρώτοι που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση από τη σύγκρουση αυτή, είναι  οι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος αφού το οικονομικό κατεστημένο τους βλέπει και τους αισθάνεται ως υπαλληλίσκους, οι οποίοι απλώς θα παίξουν το παιχνίδι τους δηλαδή την επιπλέον συγκάλυψη  των όποιων οικονομικών αδικημάτων πραγματοποιούν σε βάρος της χώρας όπως ήταν άλλωστε μαθημένοι.
     Οι πρώτες αντιδράσεις των δύο Εισαγγελέων, έδωσαν το δικαίωμα ώστε όλοι μας να πιστέψουμε προσωρινά, πως κάτι πάει να γίνει στην κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής και έτσι αρχίσαμε να ελπίζουμε από εκεί που δεν το περιμέναμε!!!
     Πολύ σωστά λοιπόν πράξανε και δημοσίως αποκάλυψαν ότι δέχονται πιέσεις από διάφορους παράγοντες ώστε να μεροληπτήσουν ως προς τα άτομα και να χαριστούν  σε κάποιους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και στους υπηρέτες τους ,δυσκολεύο
ντας έτσι το έργο για το οποίο ορίστηκαν να υπηρετήσουν!!!
     Όμως δεν πρόλαβε ο αλέκτωρ να λαλήσει δυο φορές και όλοι μας μείναμε άναυδοι
αποστομωμένοι και έκπληκτοι όταν ακούσαμε από τα ΜΜΕ δηλώσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, πως δεν υπάρχει πρόβλημα και όσα ειπώθηκαν ήταν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας τους και της υπερβολής των δύο αυτών Εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος!!!
    -Να υποθέσουμε ότι έτσι απλά ξεκίνησε και κατέληξε κάτι όπως ακριβώς συμβαίνει δεκαετίες στη χώρα μας;
    -Να υποθέσουμε ότι άλλη μια φορά οι ισχυροί μπόρεσαν να ξεμπερδέψουν και να απαλλαγούν από την ενοχλητική παρουσία κάποιων υπαλληλίσκων του Δημοσίου;
    -Να υποθέσουμε ότι για μια ακόμη φορά οι γνωστοί-άγνωστοι φοροφυγάδες βγήκαν νικητές από τον πρώτο κ’ όλας γύρο του αγώνα που έδωσαν τόσο σύντομα με τα όργανα της πολιτείας;
     Πολλά μπορούμε να υποθέσουμε από τη στάση αυτή των δύο Εισαγγελέων!!!
     Πρώτα και κύρια από τις δηλώσεις τους, ότι  θα δώσουν τα ονόματα εκείνων που παρενέβησαν στο έργο τους, εάν και εφόσον κάτι τέτοιο τους ζητηθεί!!! Εδώ χρωστάνε σε όλους μας μία εξήγηση!!! Από ποιόν περιμένουν να τους ζητήσει κάτι τέτοιο!!!Οι ίδιοι σαν ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και μάλιστα προστατευόμενοι και του Συντάγματος, δεν είναι σε θέση να αποκαλύψουν ένα-δύο ονόματα; Δεν είναι σε θέση να αποκαλύψουν   τα στηρίγματα και τους προστάτες των φοροφυγάδων στη χώρα μας;
     Πώς θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στον τόπο μας; Όταν οι δικαστικοί λειτουργοί περιμένουν άδεια από κάποιο η κάποιους να τους επιτρέψουν κάτι τέτοιο;
     Η ζωή έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι απλοί άνθρωποι του λαού μας, αγρότες, τσοπάνηδες, εργάτες και δημοσιογράφοι ,καθημερινά ρισκάρουν και δεν υπολογίζουν τίποτα, ακόμη και τη ζωή τους!!!. Βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη και αποκαλύπτουν κάθε στραβό και άδικο που συμβαίνει και βυθίζει τη χώρα μας στη διαφθορά και την ατιμωρησία!!!!
     Τρανό παράδειγμα για όλους μας  και για τους Εισαγγελείς ,αλλά και για όποιον κατέχει μια σπουδαία θέση η επιτελεί κάποιο σημαντικό έργο σε τούτη τη ζωή, είναι η αποκάλυψη που έκανε πρόσφατα στην Αστυνομία ένας απλός ,ασήμαντος συνάνθρωπός μας για τον εκβιασμό που του ασκούσε κάποιος γιατρός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο προκειμένου να του παράσχει τις υπηρεσίες του, ως είχε υποχρέωση,ζητώντας από τον ασθενή, έξτρα χρήματα!!!
     Πόσο σημαντικός έγινε στα μάτια μας ο ασήμαντος, ο απλός αυτός συνάνθρωπός μας αφού βρήκε τη δύναμη και το θάρρος να καταγγείλει επώνυμα τον παρανομούντα γιατρό!!! Πόση δύναμη δίνει στον καθένα μας, στην κοινωνία μας συνολικά, το παράδειγμα του απλού αυτού ανθρώπου!!!Πόσο μακριά βρίσκονται από το συγκεκριμένο συμπολίτη μας οι δύο Εισαγγελείς!!! Πόσο μικροί θα φαντάζουν στα μάτια μας,εάν τελικά σιωπήσουν!!! Αλήθεια, το ηθικό ανάστημα είναι τελικά προϊόν μόρφωσης, κάποιας υψηλής θέσης στο κοινωνικό ιστό, κάποιων όρκων στο Σύνταγμα,στη Θρησκεία και στους Νόμους η απλά οικογενειακής παιδείας;
     -Θα σταθούν στο ύψος τους, όπως άλλωστε το επιβάλει η θέση, των δύο αυτών Εισαγγελέων και θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας να μάθουμε ποιοί είναι τέλος πάντων οι προστάτες των παρανομούντων και των απατεώνων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ανεβάζοντας συγχρόνως στα μάτια μας και την αξιοπιστία της Ελληνικής δικαιοσύνης; Άς περιμένουμε, ο χρόνος θα το δείξει!!
     -Τα μόνιμα υποζύγια της Δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας μας περιμένουν να δούνε, να παραδειγματιστούν και αναλόγως να δράσουνε γιατί η πλάτη τους δεν αντέχει άλλο εμπαιγμό!!!
      -Κύριοι της Ελληνικής Δικαιοσύνης ήρθε η ώρα !!!
     -Τη θέση  σας,τον όρκος σας και προπαντός το ήθος σας ,πρέπει να τα κρατήσετε ψηλά!!!
      -Εσείς με τη στάση σας θα δώσετε απαντήσεις, σε όσους αμφισβητούν την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία του έργου σας!!!

Μέλος του Συντονιστικού Οργάνοu Της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙIA              
tasospapazax.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter