tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Κόντρα ξέσπασε για τη μεγάλη επένδυση στις Κολλίνες (video)!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κόντρα ξέσπασε για τη μεγάλη επένδυση στις Κολλίνες (video)!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο –κατά πλειοψηφία - γνωμοδότησε θετικά υπέρ των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα έργα «Νέο Ποιμνιοστάσιο αιγοπροβάτων», «Νέα μικτή πτηνοκτηνοτροφική μονάδα (ποιμνιοστάσιο αιγοπροβάτων και ιπποστάσιο)», «Μονάδα εκτροφής χοιρομητέρων με τα παράγωγά τους» και ««Νέα και υφιστάμενη μονάδα εκτροφής αγελάδων – μονάδας ενσταβλισμού». Τα έργα θα γίνουν στις Κολλίνες της Σκιρίτιδας, από την εταιρεία «Αρκαδική Οικολογική Φάρμα Α.Ε.».
Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, με το ΚΚΕ (και τον εκπρόσωπο του, στο περιφερειακό συμβούλιο, Βαγγέλη Γούργαρη) να κατηγορεί τον Πέτρο Τατούλη και την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου ότι παίρνουν αποφάσεις «εξυπηρέτησης των καπιταλιστών» και ότι αδειοδοτούν τις συγκεκριμένες μονάδες «παρά την αντίθετη πρόταση ακόμα και των ίδιων των υπηρεσιών της Περιφέρειας».
Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλοκέφαλος μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία» και είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την αδειοδότηση των μονάδων, αφού «δεν βόσκουν άλλα ζώα σε ακτίνα 5.000 μέτρων και είναι μία μονάδα που θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ




ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter