tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Η εξέλιξη των σημαντικότερων έργων στην Τρίπολη

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η εξέλιξη των σημαντικότερων έργων στην Τρίπολη

«Δεν δικαιούμαστε να απεμπολήσουμε ούτε ένα ευρώ από το μόνο σίγουρο χρηματοδοτικό εργαλείο, που είναι ΕΣΠΑ», είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, σε συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πορεία των έργων που έχουν ξεκινήσει η πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.
Μεταξύ άλλων, είπε:

  • Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα αποχετευτικά δίκτυα στις περιοχές Φιλικών και Τεγέας, που έχουν προϋπολογισμό περίπου 4.000.000 €.
  • Υπογράφτηκε και έφυγαν τα τεύχη δημοπράτησης για τις πεζοδρομήσεις των οδών «Τάσου Σεχιώτη» και «Εθνικής Αντιστάσεως». Σε 30 ημέρες εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί αυτό το έργο.
  • Ετοιμάζεται και η δεύτερη φάση της Πλατείας Άρεως.
  • Στις 7 Φεβρουαρίου, έγινε ο διαγωνισμός για την ανάληψη τεχνικού συμβουλίου για το μεγάλο έργο αποχέτευσης του Λεβιδίου.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ενέκρινε τη σύμβαση του ξενώνα για γυναίκες – θύματα βίας που είναι μια κοινωνική δομή που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προβλέπει κάποιες θέσεις εργασίας. Τέσσερις θέσεις εργασίας προβλέπονται και για το Κέντρο Συμβουλευτικής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, που θα λειτουργήσει στην κάτω αγορά και είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει ο ξενώνας.
  • Μέσα στην εβδομάδα, θα γίνει γνωστό αν η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κάνει δεκτή την αίτηση ανάκλησης του Δήμου Τρίπολης, για τα έργα που έχουν κολλήσει στην Πλατεία Άρεως. Σύμφωνα με το Δήμαρχο, το ευτύχημα είναι ότι ο Θησέας πήρε παράταση και υπάρχει δέσμευση πως ό,τι είχε συμβασιοποιηθεί, θα ολοκληρωθεί. Με αυτό τον τρόπο, εκτιμάται ότι θα λυθεί το πρόβλημα των έργων στα πάρκα και θα τελειώσει αισίως και η πλατεία.
  • Η πλατεία Πετρινού προχωρά ικανοποιητικά και μέσα στον Ιούλιο θα ολοκληρωθεί.
  • Θα ενεργοποιηθούν σύμφωνα απασχόλησης για να περιοριστεί η ανεργία πού καλπάζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter