tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Πράσινο φως" για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών του αναδασμού Κανδήλας!

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

"Πράσινο φως" για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών του αναδασμού Κανδήλας!

Μετά από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, στην οποία οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την καθοριστική συμβολή του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, υπογράφηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, η υπουργική απόφαση, με την οποία ...
εγκρίνεται το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου «Καθαρισμός των αποστραγγιστικών τάφρων του αναδασμού Κανδήλας Αρκαδίας», προϋπολογισμού 3.198.000 ευρώ » και ανατίθεται η εκτέλεσή του στην Εργοληπτική Επιχείρηση «ΜΗΧΑΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε», με συνολικό προϋπολογισμό προσφοράς 1.228.367,02 ευρώ, που αντιστοιχεί σε έκπτωση 61,59%. Επιτεύχθηκε δηλαδή έκπτωση 1.969.633,98 ευρώ.
Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών, που ξεκίνησαν μετά την πρώτη σύσκεψη που είχε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τον Μάρτιο του 2010, στο Δημαρχείο Λεβιδίου, με τον τότε δήμαρχο Λεβιδίου, τον Πρόεδρο και τα μέλη ΤΟΕΒ Κανδήλας και το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Ακολούθως, στις 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ, παρουσία της τότε υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή και του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Ευάγγελου Δίβαρη καθώς και του Διευθυντή Εγγειοβελτιωτικών Έργων του ΥΠΑΑΤ, Αλέξανδρου Αναστασόπουλου, όπου και υπήρξε ρητή δέσμευση ότι θα ξεκινήσει άμεσα η σύνταξη μιας αξιόπιστης και οικονομικής μελέτης για το έργο «Καθαρισμός Αποστραγγιστικών Τάφρων - Καναλιών». Και όντως στις 19.7.2010, εκδόθηκε η απόφαση για την έγκριση της υπηρεσιακής μελέτης για το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 3.075.000 ευρώ.
Ακολούθησαν συσκέψεις με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, στις 13.01.2011 και στις 20.4.2011, ενώ στις 5.8.2011 υπογράφηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η απόφαση για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η κατάληξη της όλης διαδικασίας ήταν η υπογραφή της υπουργικής απόφασης έγκρισης και ανάθεσης εκτέλεσης του έργου , επιτυγχάνοντας, μάλιστα έκπτωση 1.969.633,98 ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΟΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΟΥ" ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΦΡΟΥΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΨΗΦΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η "ΠΑΡΕΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΕΡΓΑ. ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΠΟ ΔΩ. ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ...

blogger hit counter