tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Αισιοδοξία ότι θα λειτουργήσει φέτος το Χιονοδρομικό της Οστρακίνας…

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αισιοδοξία ότι θα λειτουργήσει φέτος το Χιονοδρομικό της Οστρακίνας…


 
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης αποφάσισε να επιχορηγήσει με ένα ποσό 15.000 € τον ΕΟΣ Τρίπολης. Για ποιο λόγο δίνεται αυτή η επιχορήγηση;
Πρόκειται για χρήματα που επαρκούν για τη ...
σύνδεση του ρεύματος και να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του Χιονοδρομικού. Φέτος ειπώθηκε ότι θα το λειτουργήσει ο ΕΟΣ.
Ο Δημήτρης Κοσκινάς είπε ότι η κάρτα για τα λιφτ θα είναι στα 10 ευρώ και το ποσό αυτό θα είναι μειωμένο για ανήλικους. Προσέθεσε ότι «η επισκεψιμότητα του Μαινάλου, επειδή απέχουμε 1,5 ώρα από Αθήνα, θα είναι μεγάλη και θα βοηθήσει όλη την περιοχή».
«Είναι οι πρώτες ενέργειες, πρέπει να καθαριστούν πίστες και άλλα. Θα χρειαστούν περίπου 50.000 €» είπε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι θα γίνει στο μέλλον αναμόρφωση προϋπολογισμού, για να καλυφθςί αυτό το ποσό, από το δημοτικό προϋπολογισμό.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι μισθώθηκε ήδη το σαλέ και οι σχολές που θα νοικιάζουν χιονοδρομικό υλικό.
 Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουν και οι Δήμοι Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, για να μην τα χρεωθεί όλα ο Δήμος Τρίπολης.
Επιφυλακτικός να λειτουργήσει βιαστικά το Χιονοδρομικό εμφανίστηκε ο Βασίλης Γιόκαρης και πρότεινε μεθοδευμένα τους επόμενους μήνες να εξετάσουμε με μετρημένα βήματα οικονομικά το στόχο σύστασης μία εταιρείας μικτής δημοτικής, κοινωνικής, οικοτουρισιτικής προβολής και ανάδειξης ολόκληρης περιοχής μας. Κάτι που συμφώνησε και ο Γιάννης Σμυρνιώτης.
Στόχος είναι να γίνει μόνιμο πάρκο αναψυχής, είπε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαμπράκος.
Η επιχορήγηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, «παρών» ψήφισε ο κ. Γιόκαρης.
blogger hit counter