tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ψηφίστηκαν οι δαπάνες για την επέτειο της Άλωσης – Για ακριβές εκδηλώσεις μίλησε ο Παυλής

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ψηφίστηκαν οι δαπάνες για την επέτειο της Άλωσης – Για ακριβές εκδηλώσεις μίλησε ο Παυλής


Περίπου 100.000 € θα στοιχίσουν οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, οι οποίες εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, που γίνονται κάθε χρόνο, προβλέπεται, για πρώτη φορά και μία έκθεση κειμηλίων και παραδοσιακών φορεσιών.
Πέρυσι, για την Άλωση, χωρίς να γίνει έκθεση, το κόστος ήταν 106.000 €.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώθηκε ότι έχει ...
προσκληθεί και θα παρευρίσκετε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου. Η Χορωδία Παραλιμνίου δεν κατέστη δυνατό να είναι στις εκδηλώσεις.
Ο Νίκος Δελφάκης ευχήθηκε «να είναι η απαρχή αυτή η έκθεση, για να συλλέγουμε, να καταγράφουμε και να φυλάσσουμε υλικό για το Ιστορικό Μουσείο που πρέπει να γίνει στην πόλη».
Ο Δημήτρης Παυλής ανέφερε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει «παρών» για τις δαπάνες και των δύο εκδηλώσεων της Άλωσης, διότι διαφωνούμε με τα τιμολόγια για πολλά πράγματα. Βάζουμε υψηλές τιμές κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί".
Η Χριστίνα Ζαμπαθά είπε ότι θα εκτεθεί μεγάλο μέρος των κειμηλίων και προσέθεσε ότι: «Πήγαμε στη βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, υπάρχουν χειρόγραφα , αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε τα πρωτότυπα και δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας.
Επίσης, ανήκανε στο Υπουργείο Παιδείας και χρειαζόταν ειδική αδεία για κάποια κειμήλια της Βιβλιοθήκης Δημητσάνας.
Σημαντική ήταν η βοήθεια από τη Λαμπρινή Καρακούρτη, για να απευθυνθούμε στο Μουσείο Μπενάκη και από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
Από το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας μας παραχωρήθηκε μέρος στολής Κολοκοτρώνη και μέρος του αρχείου.
Έχει γίνει καταγραφή και θα αναρτηθούν 4000 αγωνιστών από την Αρκαδία που έπεσαν την περίοδο εκείνη.
Πολύ σημαντική βοήθεια υπήρξε από την κυρία Δάλκου, τον κ. Ζαχαρόπουλο, και τον κ. Μεταλληνό και πολλοί άλλοι που δούλεψαν για να γίνει αυτή η έκθεση». 
Το θέμα αυτό εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. «Παρών» ψήφισαν η παράταξη Παυλή και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Πεπόνης και Β. Γιόκαρης.
blogger hit counter