tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007



Στις 18 Οκτωβρίου του 2007 ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού παραχωρεί μία συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105.8 fm και στην εκπομπή " Πρώτη Σελίδα" με τον Θάνο Σιαφάκα. Εκεί λέει πολλά και σοβαρά πράγματα. Μεταξύ άλλων, τάσσεται ανοιχτά αντίθετος με την φημολογούμενη αύξηση του Φ.Π.Α., λέγοντας επί λέξει: «Εγώ είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε λογική αύξησης του ΦΠΑ, η καλύτερα είμαι αντίθετος στην οποιαδήποτε λογική μεταχείρισης του ΦΠΑ και αύξησης του ΦΠΑ ως εργαλείο δημοσιονομικής πολιτικής. Η αύξηση του ΦΠΑ είναι ο πιο άδικος φόρος που κατά κύριο λόγο πλήττει τους χαμηλόμισθους».
Την περασμένη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου του 2007, ο Πέτρος Τατούλης μιλά στο ραδιόφωνο του Alpha. Τι λέει εκεί; Εκεί μιλά πάλι για θέματα οικονομικά, όμως η … είδηση βγαίνει μέσα από την αναφορά που κάνει για τον Γιώργο Βουλγαράκη. Και με αφορμή μία ερώτηση για το έργο στο υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Κ. Καραμανλή, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι όλα τα μεγάλα έργα στο υπουργείο (νέο Μουσείο Ακρόπολης,
Εθνικό Θέατρο κ.α.) φέρουν τη δική του σφραγίδα. Σε ερώτηση γιατί δεν έχει αναγνωριστεί αυτό και γιατί δεν έχει γίνει κάποια σχετική αναφορά, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού είπε: «Επειδή σε μερικά άτομα όπως ο διάδοχός μου (σ.σ. Γ. Βουλγαράκης) η αρχοντιά και η λεβεντιά λείπουν». Ενώ, κάποια στιγμή, τόνισε: "Τα δύο χρόνια που ήμουν υφυπουργός δούλευα ως ο χειρότερος σκλάβος, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι το έργο που δυστυχώς ο διάδοχος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού σε καμία περίπτωση δεν έκανε καμία αναφορά".
Την ίδια ημέρα υπογράφει ένα άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Το ψευτοδίλημμα των ισχυρών κυβερνήσεων». Εκεί λέει πολύ σοβαρά πράγματα. «Στις χώρες της Δύσης που έχουν δημοκρατική παράδοση μεγαλύτερη από αυτή της νεότερης Ελλάδας, ο πολιτικός διάλογος γίνεται για ριζικές αλλαγές, με στόχο την εκχώρηση εξουσίας από το κράτος προς την κοινωνία των πολιτών. Την ίδια περίοδο και ένα μόλις μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές, εδώ απλώς συζητούμε για τις επόμενες! Με νωπή την εντολή του λαού, μεταθέτουμε το ενδιαφέρον σε μετέπειτα χρόνο, αντί να ασχοληθούμε άμεσα με τα προβλήματα».
Ενώ λίγο μετά αναφέρει: «Η κυβερνητική «αυτοδυναμία» παρουσιάζεται ως η θεραπεία όλων των δεινών της ελληνικής κοινωνίας, ενώ υποκρύπτει υστεροβουλία και αλαζονεία. Αποσιωπάται το γεγονός ότι η πολιτική μας ιστορία δείχνει πως οι ισχυρές κυβερνήσεις δεν έδωσαν λύση στα προβλήματα του τόπου. Έδωσαν όμως δυσανάλογη δύναμη στους κυβερνώντες να διοικήσουν με αυταρχισμό, μετατρέποντας την απλή πλειοψηφία σε λευκή επιταγή».
Και καταλήγει: «Και αν ο εκλογικός νόμος ήταν αναλογικότερος, θα είχαμε ακόμη δύο χρήσιμες φωνές στο Κοινοβούλιο.Αναλογικότερο λοιπόν και όχι πλειοψηφικότερο πρέπει να γίνει το εκλογικό μας σύστημα. Για να αναγκάζονται οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοούνται. Για να προκύπτουν σταθερές και αποτελεσματικές κυβερνήσεις μέσα από διάλογο και συναινέσεις. Για να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια και λιγότερη διαπλοκή και διαφθορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter