tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Μπορεί ο νέος Περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης να είπε ότι βρήκε μία διαλυμένη κατάσταση στην Περιφέρεια, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές εναντίον του προκατόχου του, αλλά για την υπόθεση των σκουπιδιών, επί της ουσίας, δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ’ όσα έλεγε ο Νίκος Αγγελόπουλος. Τι άκουγες τον Χατζημιχάλη, τι τον Αγγελόπουλο, ένα και το αυτό!
Πιο συγκεκριμένα: 

Είπε ο νέος Περιφερειάρχης ότι οι δεματοποιητές απορριμμάτων θα αξιοποιηθούν ως μία μεταβατική κατάσταση και παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για να αναπτυχτεί η ανακύκλωση και να βρεθεί μία οριστική λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, μία λύση που θα βασίζεται στη σύγχρονη τεχνολογία, που θα είναι όσο πιο φιλική περιβαλλοντικά και ταυτόχρονα θα είναι και μία οικονομική λύση. Επίσης, είπε ότι για τους δεματοποιητές απόφαση για το που θα λειτουργήσουν σε κάθε νομό, αρμόδιοι να πάρουν απόφαση είναι οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).
Μέχρι και που έφυγε, ο Αγγελόπουλος τι μας έλεγε; Θυμάστε; Ότι οι δεματοποιητές είναι μία προσωρινή λύση, ότι σε 2 χρόνια θα έχει λειτουργήσει το εργοστάσιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση και ότι οι ΦΟΔΣΑ είναι υποχρεωμένοι και αρμόδιοι από το Νόμο να αποφασίζουν για το σημείο λειτουργίας τους στην Αρκαδία και στους άλλους Νομούς.
Τα ίδια πράγματα είπαν οι δύο Περιφερειάρχες, παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε δύο διαφορετικά κόμματα… Η μόνη διαφορά τους είναι ότι ο Χατζημιχάλης θεωρητικά πιστεύει στην ανακύκλωση, ενώ ο Αγγελόπουλος δεν είχε δείξει να ασχολείται ιδιαίτερα με αυτή την πτυχή του ζητήματος.
Συμπέρασμα: Δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο για το πρόβλημα των σκουπιδιών. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Και δεν υπάρχει και κανένας να δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα μπει μια τάξη κι ότι θα πάψουν να λειτουργούν οι παράνομες χωματερές.
Υ.Γ. Ο κ. Χατζημιχάλης είπε ότι αποτελεί προσβολή για τον πολιτισμό μας η κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια της Πελοποννήσου. Δεν διαφωνούμε. Ξέχασε όμως να πει ότι σημαντικό μερίδιο για αυτή την κατάσταση φέρει και το κόμμα στο οποίο ανήκει. Αρκέστηκε να μιλήσει μόνο για την χαμένη 5ετία των Κυβερνήσεων Καραμανλή και για τα όσα (δεν) έκαναν οι τέως Περιφερειάρχης Αβούρη και Αγγελόπουλος. Αλλά, για το ΠΑΣΟΚ δεν είπε λέξη… Λες και δεν κυβερνούσε από το 1993 ως το 2004. Λες και δεν όριζε όλα αυτά τα χρόνια «δικούς του» Περιφερειάρχες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter