tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν στο Άστρος!!!

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν στο Άστρος!!!


"Ψήφισμα  Λαϊκής Συνέλευσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» της 11-4-2010

Στο Άστρος  σήμερα 11 Απριλίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μετά τις υπ’ αριθμόν 13/10 και 86/10 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου συνήλθαμε σε λαϊκή συνέλευση -ενημέρωση προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα του προγράμματος «Καλλικράτης» εν όψει της νέας Διοικητικής μεταρρύθμισης .
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο κ. Δήμαρχος ,δημοτικοί σύμβουλοι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων του Δήμου και πλήθος κόσμου και αποφασίσθηκαν  τά παρακάτω:
Λέει «ΝΑΙ» στην διοικητική μεταρρύθμιση «ΝΑΙ» στον «Καλλικράτη»
Εν όψει του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»   ο Δήμος μας να συνεχίσει και να παραμείνει ως έχει χωρίς   καμία αλλαγή με την σημερινή του μορφή και έκταση».
Να ξεκαθαρίσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στους βουλευτές του Νομού μας, που μας εκπροσωπούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αρκαδίας, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απολύτως γεωγραφική αλλαγή των ορίων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Είμαστε από τους μεγαλύτερους σε έκταση (δεύτερος) Δήμος της χώρας με 585.000 στρέμματα εδαφική περιφέρεια, χαρακτηριστήκαμε το 1998 πιλοτικός Δήμος αλλά δυστυχώς τα 10 τελευταία χρόνια πληρώσαμε ακριβά το τίμημα από την μη επαρκή χρηματοδότηση και την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποστήριξη. Τα πειράματα για το Δήμο μας έχουν τελειώσει.
 Όσον αφορά την επικείμενη νέα νομοθετική Διοικητική Μεταρρύθμιση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητάμε να προχωρήσει πρώτα και κύρια τόσο η πλήρης διοικητική αποκέντρωση με συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις και αποφάσεις όσο και η φορολογική μεταρρύθμιση από
την Κεντρική Διοίκηση έτσι ώστε οι ΟΤΑ να αποκτήσουν την πλήρη οικονομική αυτοτέλειά τους.
 Τονίζουμε ότι ο πιλοτικός Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ως ενιαία διοικητική μονάδα, έχει αποκτήσει κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική συνοχή, διαθέτει αναπτυξιακές δυνατότητες και βρίσκεται
ήδη σε πορεία ανάπτυξης και προόδου.
 Καλούμε τους υπευθύνους να κατανοήσουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα όρια ή στον πληθυσμό του Δήμου μας, ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση, πού θα απαξιώσει και θα αχρηστεύσει τις μεγάλες
προσπάθειες πού έγιναν τα δέκα (10) προηγούμενα χρόνια  για την λειτουργία του θεσμού.
  Δηλώνουμε ότι την απόφασή μας αυτή θα την στηρίξουμε με κάθε τρόπο και εάν χρειαστεί και με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Η παρούσα απόφαση να σταλεί στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στα Πολιτικά Κόμματα, στους Βουλευτές του Νομού μας, στην ΚΕΔΚΕ, στο ΙΤΑ, στον ημερήσιο Αθηναϊκό και επαρχιακό τύπο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter